Arhiepiscopia Ortodoxă a Sibiului a renunțat la 500.000 de lei, pentru a fi donați Spitalului Județean

26 Martie 2020 17:10 Arhiepiscopia Sibiului

Reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe a Sibiului au renunțat la alocări financiare de jumătate de milion de lei, pentru ca acești bani să fie redirecționați Spitalului județean Sibiu și folosiți pentru dotările necesare în contextul pandemiei Covid-19.

Din milionul de lei alocat prin bugetul Consiliului Județean pentru finanțarea bisericilor din județ, Arhiepiscopiei Ortodoxe a Sibiului îi revenea cea mai mare sumă – 785.000 de lei. Din această sumă, conducerea Arhiepiscopiei a renunțat la 500.000 de lei, „pentru sprijinirea nevoilor urgente existente în spitale pentru combaterea infecțiilor cu noul coronavirus”.

„În aceste vremuri de încercare și îngrijorare, provocate de răspândirea crescândă a contaminării cu coronavirusul Covid-19 în țara noastră, luând act cu multă responsabilitate de nevoile stringente ale echipamentelor necesare în spitalele din județul Sibiu, am hotărât în ședința Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului să comunicăm prezenta adresă către Consiliul Județean Sibiu, prin care solicităm ca suma de 500.000 de lei (…) să fie redirecționată pentru sprijinirea nevoilor urgente existente în spitale”, se arată în adresa semnată de IPS Laurențiu Streza și transmisă conducerii CJ Sibiu.

Restul banilor care rămân alocați Arhiepiscopiei vor fi folosiți pentru ridicarea unei grădinițe în cartierul Arhitecților.

Sursa: turnulsfatului.ro

Ultimele din categorie