Nicodim Kabarnos a concertat la Râmnicu-Vâlcea

15 Mai 2016 12:09 Arhiepiscopia Râmnicului

Vineri, 13 mai 2016, arhimandritul Nicodim Kabarnos a susţinut un concert extraordinar de muzică bizantină la Râmnicu-Vâlcea. Evenimentul, organizat de către Arhiepiscopia Râmnicului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a fost prilejuit de hramul Catedralei Arhiepiscopale.

Protopsaltul Nicodim Kabarnos a primit cu bucurie invitația la Râmnicu-Vâlcea a Părintelui Arhiepiscop Varsanufie, care a dorit să împodobească și mai mult această perioadă de lumină pascală, prin organizarea unui concert extraordinar de muzică bizantină.

Sala Consiliului Județean din Râmnicu-Vâlcea s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei veniţi în număr mare să participe la acest concert. Alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, au fost prezenţi Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, şi Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Ahiepiscopiei Râmnicului, autorităţi locale şi personalităţi culturale şi naţionale.

În cadrul concertului, alături de Protopsaltul Nicodim Kabarnos, a cântat și Grupul psaltic Ioan Zmeu Protopsaltul al Arhiepiscopiei Râmnicului, dirijat de arhid. prof. dr. Codruţ Dumitru-Scurtu.

Părintele Arhiepiscop Varsanufie i-a dăruit Protopsaltului Nicodim Kabarnos o icoană pictată în atelierul Mănăstirii Bistriţa şi un buchet de flori, pentru că acesta a ales să îşi petreacă ziua de naştere în Arhiepiscopia Râmnicului, cu prilejul hramului Catedralei Arhiepiscopale.

La rândul său, protopsaltul Nicodim Kabarnos a mulţumit celor prezenţi, veniţi să asculte concertul de muzică bizantină, şi a mărturisit că, deşi este pentru a patra oară în România, vineri a cântat pentru prima oară în limba română.

Duminică, 15 mai 2016, alături de cei 13 ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, va fi prezent la hramul catedralei - Aducerea moaştelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica în Oltenia - şi protopsaltul Nicodim Kabarnos.

Sursa: arhiepiscopiaramnicului.ro

Ultimele din categorie