Denia celor 12 Evanghelii, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

28 Aprilie 2016 22:43 Arhiepiscopia Sibiului

Denia celor 12 Evanghelii a fost săvârşită, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi format din slujitorii Catedralei Mitropolitane şi cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna”.

Răspunsurile liturgice au fost date de corala „Timotei Popovici” a Catedralei Mitropolitane din Sibiu. În cadrul acestei slujbe religioase au fost citite cele 12 texte din Sfânta Evanghelie în care ni se relatează prinderea, judecarea, pătimirile şi răstignirea Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

De asemenea, a fost scoasă Crucea din Sfântul Altar în mijlocul locaşului de cult, spre a fi cinstită de mulţimile de credincioşi prezente la slujbă. Credincioşii s-au rugat cu lumânări aprinse în mâini şi au primit binecuvântarea preoţilor în această zi deosebită din Săptămâna Mare, când s-au retrăit clipele de suferinţă şi jertfă pe care le-a trăit Mântuitorul Hristos pentru omenire.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Ultimele din categorie