Evenimentul cultural-artistic „Chipuri de lumină în temnițele comuniste”, la Brașov

23 Februarie 2017 16:38 Arhiepiscopia Sibiului

Parohia Veneția de Jos, județul Brașov, prin Centrul „Ioan cavaler de Pușcariu”, va găzdui duminică, 26 februarie, evenimentul cultural-artistic „Chipuri de lumină în temnițele comuniste”, organizat de Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Sibiului.

Manifestarea este organizată de preotul Costin Butnar, responsabil al Departamentului de tineret pentru județul Brașov şi preşedintele Asociaţiei Social Culturale „Suflet Transilvan”. Evenimentul va avea loc în Căminul Cultural din Veneția de Jos, de la ora 17.00, iar intrarea este liberă. Participanții se vor bucura de un program diversificat. Nu vor lipsi alocuțiunile legate de rezistența anticomunistă din comuna Părău, județul Brașov, și localitățile învecinate, susținute de preoții Mircea Fărcaș și Alexandru Socaciu și profesorul Florin Palas.

Prin prezentările lor, vorbitorii vor încerca să scoată în evidență chipurile de lumină ale celor care s-au remarcat prin rezistența împotriva propagării și infiltrării ideologiei atee în răsăritul Țării Făgărașului, dar care au suferit și au mărturisit uneori chiar cu prețul vieții personale și familiale.

În sala de spectacol vor avea loc și două vernisaje. Este vorba de o expoziție de icoane pe sticlă realizate de copii venețeni  înscriși la cercul de pictură bisericească al Centrului „Ioan cavaler de Pușcariu”. Cel de-al doilea vernisaj va cuprinde obiecte ale celor care au trecut prin închisorile politice din perioada comunistă, inclusiv părți de veșminte bisericești ale părintelui Crăciun Opre din Cinciș, Hunedoara, care a suferit opt ani de carceră.

În cadrul manifestării va avea loc şi un concert care va cuprinde cântări folk şi populare.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Ultimele din categorie