Profesorul Pierre Yves Brandt a conferențiat la Sibiu

19 Mai 2016 18:23 Arhiepiscopia Sibiului

Studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu au participat joi, 19 mai 2016, la întâlnirea cu profesorul Pierre Yves Brandt, de la Universitatea din Lausanne, Elveția, specialist în psihologia religiei și renumit cercetător în domeniul psihologiei și teologiei. Profesorul elvețian a prezentat un proiect de cercetare a comportamentului religios al copiilor, ale cărui rezultate sunt foarte importante pentru programele catehetice ale Bisericii.

„Domnul profesor a accesat fonduri elvețiene pentru a cerceta tema «Cum și-L imaginează copiii pe Dumnezeu». Ne-a prezentat acum desenele copiilor din Elveția și nu numai. Școlile elvețiene au elevi de mai multe naționalități și religii, printre care și copii români ortodocși. Cei mici L-au desenat pe Dumnezeu ca Judecător, sau ca Atotputernic, fiecare cum și-a închipuit imaginea divinității”, a subliniat prodecanul facultății sibiene, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel.

Al doilea eveniment academic din a patra zi a manifestărilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, prin care se marchează aniversarea celor 230 de ani de la înființarea învățămîntului teologic de la Sibiu, este întâlnirea din după-amiaza zilei cu profesorul Ulrich Wien, de la Universitatea din Koblenz-Landau, Germania. Tema prelegerii este „Receptarea Teologiei Wittemberg în Transilvania”.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Ultimele din categorie