Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, în vizită la Mănăstirea Putna

Joi, 21 ianuarie a.c., ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, d-l Hans Klemm, a vizitat Mănăstirea Putna , după ce cu o zi înainte s-a aflat la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, unde le-a vorbit studenților cu ocazia aniversării a 87 de ani de la nașterea lui Martin Luther King Jr.

La Mănăstirea Putna, ambasadorul a fost întâmpinat de părintele stareț Melchisedec Velnic, fiind impresionat de istoricul așezării monahale, precum și de picturile interioare și exterioare. În cadrul vizitei în Bucovina, d-l ambasador Hans Klemm a fost însoțit și de soția sa, doamna Mari Klemm. După ce a vizitat Mănăstirea Putna, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București a trecut și pe la Mănăstirea Sucevița.

Mănăstirea Putna sărbătorește în acest an, pe 10 iulie, 550 de ani de la punerea pietrei de temelie de către primul ei ctitor, Sfântul Voievod Ștefan cel Mare (1457-1504). Ea adăpostește mormântul marelui domn și al altor membri ai dinastiei Mușatine. În 1871, la inițiativa lui Mihai Eminescu, la Putna a avut loc Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni și Primul Congres al Studenților Români, în care s-a discutat problema unirii teritoriilor românești într-o singură țară.

Mănăstiri: Mănăstirea Putna

De la același autor

Ultimele din categorie