„Cu noi este Dumnezeu“, intonat la marşul desfăşurat la Suceava

La Suceava, „Marşul pentru viaţă” a pornit în grup organizat de pe esplanada Casei de Cultură Suceava şi s-a deplasat pe artera principală a oraşului, pe traseul Prefectură - Primărie - Spitalul Judeţean - Biserica „Sfântul Dumitru“.

Pe toată durată acţiunii, manifestanţii au fost însoţiţi de un grup al forţelor de ordine care a asigurat buna desfăşurare a acestui marş de amploare. Principalul organizator al Marşului de la Suceava a fost „Alianţa Bucovina pentru Viaţă“, care implică numeroase asociaţii şi fundaţii locale cum ar fi Asociaţia Provita Bucovina, APOR, Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni“, ASCOR - filiala Suceava, Asociaţia Ucrainenilor Ortodocşi din Bucovina.

Participanţii - preoţi cu familia, părinţi cu copii, bunici, nepoţi şi adolescenţi - au venit la manifestare având în mâini pancarte, steaguri şi icoane, iar organizatorii au purtat brasarde tricolore. În timpul marşului, s-a rostit rugăciunea domnească „Tatăl nostru“ şi s-a intonat cântarea bisericească „Cu noi este Dumnezeu“. Până la manifestarea de sâmbătă, Luna pentru viaţă de la Suceava s-a bucurat de multiple activităţi conexe de mediatizare şi susţinere: conferinţe, dezbateri, cursuri de informare în licee, proiecţii de filme documentare, emisiuni TV, articole în presă scrisă, sesiuni de desene pe asfalt, sprijin material şi consiliere gratuită femeilor aflate în criză de sarcină.

De la același autor

Ultimele din categorie