Slujba Bobotezei la Mănăstirea Putna

Ca în fiecare an, de praznicul Botezului Domnului, sute de credincioși bucovineni şi-au îndreptat paşii spre Mănăstirea Putna pentru a participa la slujba specială oficiată la această mare sărbătoare de părintele stareț Melchisedec Velnic, alături de un impresionant sobor de preoți și diaconi.

După slujba Sfintei Liturghii oficiată în lăcașul de cult ce adăpostește osemintele Sfântului Voievod Ștefan cel Mare,  întreg soborul preoților slujitori a ieşit  în curtea așezării monahale, unde, în glasul clopotelor şi a troparelor specifice praznicului Botezului Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos și în fața unei impresionante cruci de gheață, a fost săvârșită slujba Aghezmei celei mari. La final, părintele stareț a ținut un cuvânt de învățătură, după care, conform tradiției monahale, obștea a merg în procesiune cu icoana praznicului la trapeză.

Înainte de a pleca la casele lor, credincioșii prezenți la slujba de Bobotează de la Putna au gustat apă sfințită și au fost miruiți de părintele stareț. 

De la același autor

Ultimele din categorie