Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon a binecuvântat noile clădiri din Campusul Universitar din Târgovişte

9 Mai 2016 22:18 Arhiepiscopia Târgoviştei

Luni, 9 mai 2016, cu ocazia Zilei Europei, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de binecuvântare, cu ocazia inaugurării noilor spaţii pentru Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Ştiinţe Politice, Litere şi Comunicare, în noul campus al Universităţii „Valahia” din Târgovişte.

În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat importanţa învăţământului superior de la Târgovişte, făcând legătura cu vechiul centru de spiritualitate şi cultură de aici, din istorica cetate de scaun voievodală şi eclezială munteană, arătând rolul deosebit al educaţiei, cercetării ştiinţifice şi culturii pentru propăşirea neamului nostru.

La eveniment au participat şi Victor Ponta, Sorin Câmpeanu, Adrian Năstase şi Theodor Stolojan, foşti prim miniştri ai Guvernului României, care au avut o contribuţie importantă la dezvoltarea universităţii târgoviştene. De asemenea, au luat parte şi alte oficialităţi municipale şi judeţene, parlamentari din colegiile judeţului Dâmboviţa, foşti miniştri şi demnitari de stat, alături de profesori şi studenţi ai universităţii.

Sursa: arhiepiscopiatargovistei.ro

Ultimele din categorie