Mitropolitul Nifon a participat la a V-a Conferință pan-ortodoxă presinodală de la Geneva

15 Octombrie 2015 23:07 Arhiepiscopia Târgoviştei

Luni, 12 octombrie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a participat la deschiderea lucrărilor celei de a V-a Conferinţe Panortodoxe Presinodale de la Geneva.

Luni, 12 octombrie 2015, în calitate de conducător al delegației Ortodoxiei românești, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a participat, în cadrul Centrului Patriarhiei Ecumenice de la Chambésy, de lângă Geneva, Elveţia, la deschiderea lucrărilor celei de a V-a Conferinţe Panortodoxe Presinodale, convocată de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului. Din delegația românească au mai făcut parte Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, în calitate de membru, şi Părintele Viorel Ioniţă, în calitate de consultant.

Duminică, 11 octombrie 2015, toţi conducătorii de delegaţii au slujit împreună Sfânta Liturghie în Catedrala Centrului, în prezenţa unui număr mare de credincioşi. Iar luni, 12 octombrie 2015, au fost deschise lucrările Conferinţei, tot în Catedrala Centrului Ecumenic, prin cuvântarea Mitropolitului Ioannis de Pergamos, reprezentantul Patriarhiei Ecumenice şi preşedintele conferinţei.

A fost prezentat raportul Mitropolitului Jérémie al Elveţiei, în numele Secretariatului pentru pregătirea Sfântului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, după care, fiecare conducător de delegație a dat citire mesajului din partea Bisericii Ortodoxe pe care a reprezentat-o, ocazie cu care Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a transmis mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, din partea Bisericii Ortodoxe Române. 

Precizăm că lucrările Conferinţei vor continua până în ziua de vineri, 16 octombrie 2015.

Sursa: http://arhiepiscopiatargovistei.ro/stiriprimapagina/a5confpanort.html

Ultimele din categorie