Sărbătorirea Sfântului Ierarh Nifon la Târgoviște

12 August 2015 12:42 Arhiepiscopia Târgoviştei

Aproximativ 20.000 de credincioși au participat marţi, 11 august 2015, la prăznuirea Sfântului Ierarh Nifon Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, în apropierea Catedralei Episcopale din Târgoviște.

În prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, s-au desfăşurat marți, 11 august 2015, la Târgovişte, în apropierea Catedralei Eparhiale, ceremoniile liturgice dedicate sărbătorii Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti. Evenimentul a debutat dis de dimineaţă cu scoaterea raclei cu moaştele sfântului în apropierea Catedralei şi utrenia sărbătorii, ocazie cu care, din toate colţurile eparhiei, din eparhiile învecinate şi din ţară, au sosit pelerini. 

Anul acesta trebuie menţionat că la sărbătoare a participat Preacuviosul Părinte Petros, Stareţul Mânăstirii Dionisiu, locaş unde se află mormântul Sf. Ier. Nifon, care a ţinut un scurt cuvânt de mulţumire la finalul căruia Înaltpreasfinţia Sa i-a oferit în dar distincţia Crucea Valahă a Arhiepsicopiei Târgoviştei.

În încheierea sfintei slujbe, s-au lansat volumele intitulate Răspuns împotriva Catehismului calvinesc- operă misionară și apologetică a Ortodoxiei românești în veacul al XVII-lea, la 370 de ani de la apariţia sa,și Molitfelnicul lui Dimitrie Liubavici-operă misionară, spirituală și culturală definitorie a Ortodoxiei românești din secolul al XVI-lea, la 470 de ani de la apariţia sa, ambele recent tipărite de către editura arhiepiscopiei. A urmat, apoi, premierea a 12 elevi dâmboviţeni care au obţinut premii la Olimpiadele Naţionale la diferite materii de studiu din timpul anului şcolar.

Sursa:http://arhiepiscopiatargovistei.ro

 

Ultimele din categorie