Preoţii din Protopopiatul Năsăud, reuniţi la conferinţa preoţească de primavară

Preoţii din Protopopiatul Năsăud s-au reunit joi, 12 mai 2016, în localitatea Maieru, unde a avut loc conferinţa preoţească de primavară. Întâlnirea a debutat la ora 8.00 cu Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica parohiei Maieru I cu hramul „Sfântul Arhidiacon Ştefan” de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoţi, din care au făcut parte părintele Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi părintele Ioan Dâmbu, protopopul Năsăudului.

În cadrul Sfintei Liturghii un număr impresionant de copii şi tineri s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului Hristos, dar şi din cuvântul Părintelui Mitropolit care a subliniat modelul de vieţuire duhovnicească al Sfântului Ioan Valahul.

În continuare, în sala mare a Centrului Cultural Catehetic „Sfantul Arhidiacon Ştefan”, inaugurat anul trecut de către Înaltpreasfiţitul Andrei, părintele Liviu Vidican Manci, inspectorul pentru catehizare parohială şi directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, a susţinut conferinţa intitulată „Educaţia religioasă a tinerilor în noua ordine morală”, la sfârşitul căreia preoţii au avut posibilitatea de a-şi exprima punctul lor de vedere.

În final, consilierul cultural, părintele Bogdan Ivanov a prezentat ultimele noutăţi de ordin administrativ din partea Centrului Eparhial, iar părintele protopop Ioan Dâmbu a subliniat importanţa educării religioase a tinerilor prin implicare activă dar si intensificarii misiunii în rândul lor.

Sursa: radiorenasterea.ro

Ultimele din categorie