Arhimandritul Timotei Bel va fi hirotonit la Mănăstirea Scărișoara Nouă

Arhimandritul Timotei Bel va fi hirotonit și instalat în demnitatea de Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului duminică, 24 iunie, la Mănăstirea Scărișoara Nouă. El a fost ales în această demnitate de Sfântul Sinod în ședința de lucru din 24 mai 2018, îndeplinind până la acel moment funcția de exarh al Mănăstirilor din Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Program

Potrivit programului anunțat de Eparhia Maramureșului și Sătmarului, la evenimentul de sâmbătă va fi prezent Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Sâmbătă seara, după Vecernie, va avea loc slujba de ipopsifiere, de la ora 19.00. Programul liturgic de duminică va cuprinde:

  • 9.00  - Mărturisirea de credință făcută de părintele ipopsifiu;
  • 9.30 - Sfânta Liturghie în altarul de vară al mănăstirii și hirotonia în arhiereu;
  • 12.00 - Ceremonia de instalare.

Biografie

Arhimandritul Timotei Bel s-a născut în 13 ianuarie 1974 în localitatea Rohia, județul Maramureș din părinții Augustin și Anastasia, primind la Botez numele Cristian-Simion. A fost tuns în monahism la Mănăstirea Rohia în 1994, fiind hirotonit arhimandrit în anul 2005.

A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea (2000). Din anul 2007, a fost starețul Mănăstirii Scărișoara Nouă. Tot în 2007 a obținut titlul de doctor în Teologie la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Tesalonic.

Din 1 februarie 2006 a îndeplinit funcția de exarh al Mănăstirilor din Episcopia Maramureșului și Sătmarului. În 24 mai 2018 a fost ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie