Asociaţia „Doamna Maria Brâncoveanu” și-a început cel de-al șaptelea an de activitate

În spiritul păstrării tradiției creștin-ortodoxe a cinstirii, la început de an civil, a Sfântului Vasile cel Mare, Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu”, a parohiei ortodoxe române „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam, Țările de Jos, a organizat Tăierea Vasilopitei.

Duminică, 15 ianuarie a.c., după Sfânta Liturghie, Vasilopita asociației a fost binecuvântată de Părintele paroh Protopop Dr. Ioan Dură, apoi tăiată și împărțită doamnelor membre de către președinta asociației. În Vasilopită a fost pusă o monedă având gravată efigia Doamnei Maria Brâncoveanu. Potrivit tradiției, moneda va aduce binecuvântarea Sfântului Vasile cel Mare celei care o va găsi în felia primită.

Tăierea Vasilopitei a oferit prilejul prezentării proiectelor înfăptuite în cadrul asociației încă de la înființarea acesteia în 2016. Evaluarea activităților desfășurate în 2022 și agenda de evenimente pentru acest an au fost expuse de  președinta, respectiv  de vice-președinta Asociației.

Ca la fiecare început de nou an de activitate, Părintele paroh Protopop Dr. Ioan Dură a mulțumit consiliului asociației și doamnelor membre pentru activitate și a transmis îndemnuri pentru continuarea și sporirea în fapte rodnice, de cinstire a Doamnei Maria Brâncoveanu și promovare a modelului de viață creștin-ortodoxă și a valorilor spirituale și culturale cărora aceasta li s-a dedicat.

Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu”, a parohiei „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam,  este unica asociație a femeilor ortodoxe române din Țările de Jos. A fost înființată în urmă cu șapte ani, cu binecuvântarea și sub coordonarea Părintelui paroh Protopop Dr. Ioan Dură. Are, în prezent, 48 de membre, enoriașe ale parohiei „Sf. Grigorie Teologul”, și cinci membre de onoare din România. 

Ultimele din categorie