Atelier despre timpul personal și timpul educațional, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi

Arhiepiscopia Iaşilor

Atelier despre timpul personal și timpul educațional, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi

În după-amiaza zilei de 23 martie, timp de o oră și jumătate, studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași au avut ocazia de a deprinde strategii eficiente de management al timpului, învățând cum se poate separa timpul personal de timpul educațional.

Atelierul „Timpul personal și timpul educațional - o gestionare eficientă” a fost susținut de domnul lect. dr. Bogdan Neculau, director al Departamentului de Învățământ Preuniversitar.

Prelegerea a debutat cu expunerea unor situații în care apare dezamăgirea cauzată de nerespectarea termenelor de realizare a unor angajamente.

„Dacă nu avem un management eficient al timpului, la sfârșitul zilei vom fi dezamăgiți pentru că nu am reușit să realizăm ceea ce ne propunem. Este o diferență între timpul personal și timpul educațional. Timpul educațional trebuie gestionat eficient pentru a avea mai mult timp personal. Creierul nostru nu rezista mai mult de 6-7 ore. Învățarea zilnica se programează în secvențe. Timpul trece foarte repede. Sunt copiii nepregătiți pentru școală, oameni care sunt nepregătiți pentru pensionare și sunt oameni care nu acceptă vârsta”, a explicat prof. Bogdan Neculau.

În continuare, domnul profesor a prezentat importanța luării unei decizii, precum și care sunt etapele pe care ar fi indicat să le parcurgem în procesul de luare a deciziei, apoi au fost prezentate metode de a deveni mai eficienți și de  a îndeplini sarcinile.

Tot în cadrul atekeirului a fost vizionat  clipul „O lecție prețioasă pentru o viață mai fericită” și a avut drept morală  prioritizarea prin tehnica borcanului de sticlă: roci (lucruri foarte importante) pietricele (lucruri importante), nisip (alte lucruri).

Atelierul a fost organizat în cadrul proiectului PAși în Teologie Ortodoxă pentru Studenți. (Lucian-Constantin Ciohodaru)

Citește despre: