Atelier despre timpul personal și timpul educațional, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi
În după-amiaza zilei de 23 martie, timp de o oră și jumătate, studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași au avut ocazia de a deprinde strategii eficiente de management al timpului, învățând cum se poate separa timpul personal de timpul educațional.
Atelierul „Timpul personal și timpul educațional - o gestionare eficientă” a fost susținut de domnul lect. dr. Bogdan Neculau, director al Departamentului de Învățământ Preuniversitar.
Prelegerea a debutat cu expunerea unor situații în care apare dezamăgirea cauzată de nerespectarea termenelor de realizare a unor angajamente.
„Dacă nu avem un management eficient al timpului, la sfârșitul zilei vom fi dezamăgiți pentru că nu am reușit să realizăm ceea ce ne propunem. Este o diferență între timpul personal și timpul educațional. Timpul educațional trebuie gestionat eficient pentru a avea mai mult timp personal. Creierul nostru nu rezista mai mult de 6-7 ore. Învățarea zilnica se programează în secvențe. Timpul trece foarte repede. Sunt copiii nepregătiți pentru școală, oameni care sunt nepregătiți pentru pensionare și sunt oameni care nu acceptă vârsta”, a explicat prof. Bogdan Neculau.
În continuare, domnul profesor a prezentat importanța luării unei decizii, precum și care sunt etapele pe care ar fi indicat să le parcurgem în procesul de luare a deciziei, apoi au fost prezentate metode de a deveni mai eficienți și de a îndeplini sarcinile.
Tot în cadrul atekeirului a fost vizionat clipul „O lecție prețioasă pentru o viață mai fericită” și a avut drept morală prioritizarea prin tehnica borcanului de sticlă: roci (lucruri foarte importante) pietricele (lucruri importante), nisip (alte lucruri).
Atelierul a fost organizat în cadrul proiectului PAși în Teologie Ortodoxă pentru Studenți. (Lucian-Constantin Ciohodaru)