Au început înscrierile în taberele MMB

Arhiepiscopia Iaşilor

Au început înscrierile în taberele MMB

    • Au început înscrierile în taberele MMB
      Au început înscrierile în taberele MMB

      Au început înscrierile în taberele MMB

    • Au început înscrierile în taberele MMB
      Au început înscrierile în taberele MMB

      Au început înscrierile în taberele MMB

Copiii cu vârsta cuprinsă între 9 şi 14 ani se pot înscrie în taberele organizate în acest an la Durău şi Neamţ de Biroul de tabere al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Coordonatorul Biroului de tabere, Mihai Barna, ne-a dezvăluit cele două noutăţi absolute: tabăra de Paşti de la Durău şi tabăra de echitaţie de la Neamţ, acestora adăugându-li-se tradiţionala de acum tabără de vară „Floare de colţ“, de la Durău.

În această săptămână s-a dat startul înscrierilor pentru un loc în taberele organizate de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, prin Biroul de tabere. Devenită deja o tradiţie, tabăra de vară „Floare de colţ“ de la Durău se va desfăşura şi în acest an, în perioada iunie-septembrie, când se vor organiza 11 serii. Tabăra de 7 zile/6 nopţi costă 590 de lei/persoană, costul incluzând cazarea în camere de 2 locuri la Hotel „Pelerinul“ din Staţiunea Durău, trei mese pe zi, excursie de o zi cu autocarul, intrarea la obiectivele turistice (muzee, plimbare cu telescaunul), materialele pentru ateliere şi jocuri, premii şi cadouri personalizate, precum şi asistenţa medicală. Costurile nu acoperă transportul copiilor.

Copiii vor participa la diverse ateliere tematice, activităţi educaţionale şi creative şi diverse sporturi: orientare turistică şi supravieţuire, muzică, comunicare, astronomie, tir cu arcul, slackline, drumeţii, seri tematice, vânătoarea de comori, jocuri cu animatori şi foc de tabără. „În tabăra de vară de la Durău copiii vor participa pentru prima dată la un atelier de astronomie, cu instrumente profesionale şi specialişti ce le vor dezvălui secretele boltei albastre. De asemenea, tot ca o noutate este slackline-ul, un sport caracterizat prin flexibilitate, relaxare, creativitate, concentrare, echilibru şi distracţie“, ne-a dezvăluit Mihai Barna, coordonatorul Biroului de tabere din cadrul MMB.

De asemenea, vor merge într-o excursie de o zi în zona Vatra Dornei, unde vor vizita Muzeul de Ştiinţe ale Naturii şi Cinegetică, Muzeul de Etnografie, Parcul veveriţelor şi se vor plimba cu telescaunul.

Tabără de Paşti la Durău şi tabără de echitaţie la Neamţ

Între 17 şi 21 aprilie se organizează la Durău tabăra de Paşti „Floare de colţ“, costul este de 330 de lei/persoană şi include cazarea (5 zile/4 nopţi) la Hotel „Pelerinul“ din staţiunea Durău, 3 mese pe zi, materialele pentru ateliere, jocuri şi activităţi sportive, echipamentul şi instructorii de tir cu arcul, asistenţa medicală, premiile şi cadourile personalizate. Copiii vor încondeia ouă, vor face tir cu arcul, vor lua parte la un atelier de astronomie, vor practica diverse sporturi, între care slackline, printre alte activităţi numărându-se serile tematice, drumeţiile, vânătoarea de comori şi jocurile cu animatorii.

În tabăra de echitaţie „Izvoarele Bucuriei“, ce va fi organizată în perioada iunie-iulie la Neamţ, participanţii vor fi iniţiaţi în echitaţie, timp de patru zile, de către instructori autorizaţi, după cum ne-a informat Mihai Barna, coordonatorul Biroului de tabere din cadrul MMB. Costul de 500 de lei (7 zile/6 nopţi) include ateliere de muzică, dans, origami şi abilităţi practice, comunicare şi slackline, precum şi o excursie de o zi în zona Neamţ, la mănăstirile Agapia şi Văratec, cetatea Neamţ, Muzeul „Ion Creangă“ Humuleşti, precum şi amintitele seri tematice, jocuri şi drumeţii. Copiii vor fi cazaţi la căminul renovat al Seminarului „Veniamin Costachi“, în camere de 3 persoane, cu baie proprie, vor avea asigurate trei mese pe zi, echipament şi instructori de echitaţie, intrarea la obiective, materialele pentru jocuri şi sporturile practicate, precum şi asistenţa medicală. „Noi nu putem asigura transportul aferent sosirii şi plecării din tabere, însă pentru grupuri putem intermedia serviciile de transport, în funcţie de solicitări. De asemenea, foarte important de amintit este faptul că în toate taberele organizate copiii au posibilitatea să participe la rugăciunile de dimineaţă şi seară, precum şi la Sfânta Liturghie“, ne-a mai spus Mihai Barna.

Informaţii şi date suplimentare pot fi obţinute la adresa Biroului de tabere din Iaşi, B-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 14, etaj 3, cod poştal 700074, (lângă Mitropolie, deasupra Magazinului „Doxologia“) sau la adresa de e-mail tabere.mmb@gmail.com şi pe site-ul http://tabere.mmb.ro. Telefoane de contact: 0720.500.542 (Mihai), 0729.889.229 (Vlad), Fax: 0232.222.550.