Binecuvântare arhierească în prima zi a anului școlar la Seminarul „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Binecuvântare arhierească în prima zi a anului școlar la Seminarul „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava

    • ceremonia de deschidere a noului an școlar la seminarul din Suceava
      PS Damaschin, la deschiderea noului an școlar la Seminarul „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava / Foto: Irina Uraschi

      PS Damaschin, la deschiderea noului an școlar la Seminarul „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava / Foto: Irina Uraschi

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a binecuvântat elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava în prima zi a noului an școlar 2023-2024.

În cadrul ceremoniei de deschidere a fost săvârșită slujba de Te Deum, la care au participat cadrele didactice, elevii și părinții acestora. Din soborul slujitor au făcut parte arhidiaconul Ionuț Isopescu, consilier eparhial în cadrul Sectorului Educațional-Teologic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, arhidiaconul Mihai Bogdan Hrișcă, directorul instituției de învățământ, precum și preoți profesori în cadrul Seminarului. Răspunsurile liturgice au fost date de corul psaltic al seminarului, dirijat de arhidiaconul Paul Iușcă.

La finalul slujbei, Preasfințitul Damaschin a transmis gândul de binecuvântare, felicitare și încurajare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, iar mai apoi le-a vorbit elevilor despre cele cinci îndemnuri regăsite în versetele 13-14 din capitolul 16 ale Epistolei I către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, pentru a le fi ghid, îndrumare, cale, far călăuzitor în acest an școlar.

A mai luat cuvântul, din partea Inspectoratului Școlar Județean, prof. Daniela Ceredeev, inspector pentru disciplina religie, care a apreciat organizarea Olimpiadei Naționale de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe, desfășurată anul acesta, în premieră, la Suceava.

În urma proiectului ROSE (Romania Secondary Education Project) „Prin cunoaștere și credință ne construim viitorul”, toți elevii seminarului au primit în acest an ghiozdane echipate cu rechizite școlare.

Citește despre: