Binecuvântare pentru bătrânii de la Căminul „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”

În ziua sărbătoririi Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a săvârşit Sfânta Liturghie în Paraclisul Căminului de bătrâni „Sfântul Ioan cel Nou din Suceava”. Momentul liturgic a fost un prilej de apropiere între credincioşii din Suceava şi persoanele asistate din cămin.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie arhierească au fost date de corul paraclisului. La final, toți închinătorii au ascultat cuvântul de învățătură al ierarhului, fiind miruiți alături de obștea de măicuțe a așezământului.

„Astăzi lumea nu mai trăiește și pentru binele celorlalți, după pilda samarineanului milostiv din Evanghelie. Am în minte tocmai acest cămin de bătrâni, cât și celelalte cămine pe care le avem în eparhia noastră. Ceea ce le lipsește astăzi sunt și oamenii care să se îngrijească de frații mai mici ai Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a spus ierarhul în cuvântul de învățătură.

IPS Parinte Pimen a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru vârstnicii din cămin care au trecut la Domnul.

Căminul de bătrâni „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” a fost înfiinţat acum 23 de ani, cu binecuvântarea şi directa implicare a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen. Personalul care deserveşte aşezământul de caritate este format din monahii. Obştea de aici se ocupă nu numai de îngrijirea şi supravegherea persoanelor vârstnice, ci şi de gospodăria şi anexele aflate în dotarea căminului. Persoanele asistate se bucură şi de o atentă îngrijire medicală, împlinită atât de persoane de specialitate din cinul monahal, cât şi de doctori care efectueză vizite periodice. Administratorul așezământului este Maria Schipor.

De la același autor

Ultimele din categorie