Binecuvântări arhiereşti în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Binecuvântări arhiereşti în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a slujit vineri, 14 martie 2014, Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea Valea Budului. Miercuri, 12 martie, ierarhul a slujit Taina Sfântului Maslu la Catedrala arhiepiscopală din Suceava.

Enoriaşii din localitatea Mănăstirea Caşin, judeţul Bacău, împreună cu preoţii lor parohi au petrecut timp de câteva ceasuri în rugăciune la Mănăstirea Valea Budului din judeţul Bacău. Taina Sfântului Maslu a fost oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Lăcaşul de rugăciune închinat Acoperământului Maicii Domnului a fost neîncăpător de numărul mare de pelerini prezenţi, atât din Mănăstirea Caşin, cât şi din alte părţi ale judeţului Bacău. „Alături de ierarh, în rugăciune, la aşezământul monahal de la Valea Budului s-au aflat preoţii de la parohiile din Mănăstirea Caşin, precum şi un sobor de preoţi din municipiul Bacău şi împrejurimi. La sfârşitul sfintei slujbe, în numele credincioşilor sosiţi de la Mănăstirea Caşin, pr. Ioan Bârgăoanu şi pr. Dan Miloiu au oferit Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul o icoană deosebită şi un impresionant coş cu flori. În cuvântul de învăţătură, Prasfinţitul Ioachim Băcăuanul a vorbit despre puterea vindecătoare a harului împărtăşit credincioşilor prin Taina Sfântului Maslu, despre valenţele soteriologice ale asumării suferinţei, precum şi despre simbolismul cifrei şapte, prezenţă constantă în această sfântă taină, care îmbrăţişează fiinţa umană în integralitatea ei psihosomatică“, a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

În seara zilei de 12 martie, PS Ioachim Băcăuanul a slujit Taina Sfântului Maslu la Catedrala arhiepiscopală din Roman. Preasfinţia Sa a adresat un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre valoarea mântuitoare a suferinţei şi necesitatea asumării ei de către fiecare creştin. Ierarhul a mulţumit creştinilor din parohia „Sfinţii Ioachim şi Ana“ din Roman, care au fost prezenţi la slujbă împreună cu pr. paroh Gheorghe Paleu, care este şi inspector de patrimoniu şi construcţii bisericeşti în cadrul Sectorului patrimoniu bisericesc al Eparhiei Romanului şi Bacăului. De asemenea, pr. Gheorghe Paleu şi-a exprimat un gând de recunoştinţă pentru faptul că Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul a oferit posibilitatea enoriaşilor din parohia „Sfinţii Ioachim şi Ana“ de a fi în comuniune de rugăciune cu cel care a ctitorit biserica lor parohială.