Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia a ajuns la Catedrala din Râmnicu-Vâlcea

15 Iunie 2018 13:25 Arhiepiscopia Râmnicului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia a fost adus în pelerinaj în Arhiepiscopia Râmnicului.

Înaltpreasfinția Sa a întâmpinat delegația din Grecia la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, unde a așezat racla cu cinstitul Brâu al Maicii Domnului spre închinarea credincioșilor.

În cuvântul împărtășit credincioșilor după slujba de Te Deum și rugăciunile închinate Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a arătat că pelerinajul cu Brâul Maicii Domnului este un moment duhovnicesc în care trebuie să ne așezăm sub ocrotirea Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu. Maica Domnului este începătoarea rugăciunii neîncetate, rugătoare pentru toți și mijlocitoare înaintea Mântuitorului Hristos, iar închinarea la cinstitul său Brâu a adus mângâiere și vindecare multor creștini.

Racla cu Brâul Maicii Domnului va rămâne în Catedrala Arhiepiscopală până în ziua de vineri, 15 iunie, orele 9.30, când va pleca la biserica filie a Parohiei Romanești, cu hramurile Intrarea în Biserică a Maicii Domnului și Sfântul Nicolae din comuna Roșiile, satul Pleşeşti, unde va rămâne până în ziua de duminică, 17 iunie, orele 21.00.

Pe toată perioada în care cinstitul Brâu al Maicii Domnului va poposi în Arhiepiscopia Râmnicului, în locașurile de cult unde va fi așezat, se vor săvârși zilnic slujbe bisericești, iar pelerinii se vor putea închina la racla în care a fost așezat cinstitul Brâu.

Duminică, 17 iunie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, va săvârși Sfânta Liturghie la Biserica filie cu hramurile Intrarea în Biserică a Maicii Domnului și Sfântul Nicolae din comuna Roșiile, satul Pleşeşti.

Sursa: arhiepiscopiaramnicului.ro

Ultimele din categorie