Campania „Daruri în cinstea Pruncului Iisus” a Mănăstirii Hadâmbu, în comuna Andrieșeni

5 Decembrie 2021 19:08 Constantin Ciofu Arhiepiscopia Iaşilor

Mănăstirea Hadâmbu din comuna Mironeasa, judeţul Iaşi, a organizat vineri, 3 decembrie 2021, o nouă acţiune filantropică în cadrul campaniei „Daruri în cinstea Pruncului Iisus”.

Aceasta a avut loc în satele Dragăneşti, Buhăieni, Glăvăneşti, Iepureni şi Fântânele din comuna Andrieşeni, judeţul Iaşi, la iniţiativa arhimandritului Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, cu prilejul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae. Pentru fiecare din cele zece familii selectate s-au oferit următoarele: un sac de cartofi, un sac de făină albă, un bax de făină de porumb, două baxuri de ulei, un bax de zahăr, un bax de orez, două baxuri de paste făinoase, articole din textil de uz casnic şi cozonac. În acelaşi timp, aproximativ 30 de copii au primit pachete cu dulciuri şi jucării. Activitatea filantropică s-a derulat prin implicarea profesorului pentru învăţământ primar Ilie Urmă de la Şcoala Generală „Gheorghe Ciobanu” - Andrieşeni şi consilier local în cadrul Primăriei Andrieşeni, şi a tânărului voluntar Răzvan Roşu. Părintele stareţ a intrat în casele celor zece familii cu o situaţie materială precară pentru a vorbi cu oamenii şi pentru a afla mai multe despre problemele cu care se confruntă. Atât cei mici, cât şi cei mari s-au bucurat de vizita părintelui stareţ şi pentru că le-a binecuvântat casa.

 „Să-i căutăm pe cei sărmani pentru a-i sprijini”

Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă a menţionat că, prin intermediul campaniei „Daruri în cinstea Pruncului Iisus”, Biserica doreşte să aducă puţină bucurie în casele oamenilor nevoiaşi, cu mulţi copii: „Dăm slavă Bunului Dumnezeu pentru că am reuşit să aducem o mică bucurie câtorva familii nevoiaşe cu mulţi copii din comuna Andrieşeni. Ar trebui ca în această perioadă, şi nu numai, să-i căutăm pe cei sărmani pentru a-i sprijini. Ne străduim ca an de an să ajungem în câteva case pentru a arăta dragostea noastră şi a fiilor duhovniceşti”. Filantropia pe care Mănăstirea Hadâmbu o desfăşoară de mai bine de trei decenii reprezintă un exemplu demn de urmat. Părinţii aşezării monahale din Dealul Mare, împreună cu oamenii cu suflet mare ce doresc să fie alături de cei sărmani, rânduiesc astfel de fapte spre slava lui Dumnezeu. Prin intermediul campaniei „Daruri în cinstea Pruncului Iisus”, Mănăstirea Hadâmbu doreşte să-i sensibilizeze şi să-i determine pe toţi românii buni, harnici şi darnici, să înmulţească faptele de milostenie. În acelaşi timp, prin acţiunile campaniei, credincioşii sunt îndemnaţi să meargă personal în mijlocul familiilor greu încercate, pentru a le oferi un dar şi pentru a încerca să-i încurajeze.

Citește alte articole despre: copii, campanie, credinţa, sărbători, alimente, persoane nevoiaşe

De la același autor

Ultimele din categorie