Campania „Sănătate pentru sate”, în comuna Cernica, judeţul Ilfov

Arhiepiscopia Bucureştilor

Campania „Sănătate pentru sate”, în comuna Cernica, judeţul Ilfov

    • Campania „Sănătate pentru sate”, în comuna Cernica, judeţul Ilfov
      Campania „Sănătate pentru sate”, în comuna Cernica, judeţul Ilfov

      Campania „Sănătate pentru sate”, în comuna Cernica, judeţul Ilfov

Campania „Sănătate pentru sate” a Patriarhiei Române a ajuns, sâmbătă, 26 martie 2016, în comuna Cernica din județul Ilfov.

În cadrul cabinetului medical de la Şcoala generală nr. 1 din comuna ilfoveană Cernica, 12 medici, tot atâția asistenți medicali, precum şi alţi voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, au oferit consultaţii medicale gratuite pentru 140 de pacienți.

„Au fost multe persoane cu probleme care puteau duce la accident vascular. Cei mai mulți pacienţi au venit cu hipertensiune arterială și diabet. Mulțumim autorităților că au înțeles că ne dorim să salvăm cât mai multe vieți și ne sprijină”, a spus Floricel Cristea, medic primar neurolog.

Chiar dacă se află foarte aproape de București, pentru unii din locuitorii comunei Cernica, un control medical a rămas un vis pe care abia astăzi au putut să şi-l îndeplinească.

Medicii specialişti atrag atenţia populaţiei că trebuie să înveţe să prevină. Un control medical făcut la momentul potrivit poate salva o viaţă! În plus, tot medicii spun că este mai sigur, mai uşor şi mai ieftin să previi, în loc să tratezi!

„Este multă suferință în rândul oamenilor din mediul rural. M-am implicat în acest program de prevenție în sănătate pentru că mi-am dorit să ajung cât mai multe persoane aflate în dificultate. Dar când am ajuns să văd cu ce se confruntă oamenii aceștia, mi-am dat seama că situația este cu mult mai gravă faţă de ce mi-am imaginat eu sau faţă de ce se vede la televizor. Au nevoie de noi și de aceea facem tot ce vedeți că se întâmplă aici. Așa este în fiecare sâmbătă”, a declarat Cristian Petre, voluntar.

Campania „Sănătate pentru sate” se află la cea de a XIV-a ediție și se desfășoară în urma Protocolului de cooperare semnat între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății şi vizează persoanele cu vârstă înaintată, precum şi persoane cu statut socio-economic scăzut. Până acum au beneficiat de consultații medicale gratuite peste 1.000 de persoane.​

Sursa: basilica.ro

Citește despre: