Ceas de sărbătoare cu mulţumire şi recunoştinţă la şcoala arădeană „Caius Iacob”
La sfârşitul săptămânii trecute, Şcoala Gimnazială „Caius Iacob” din parohia arădeană Micălaca Veche şi-a sărbătorit ziua şcolii. După cuvântul de bun venit rostit de prof. Mihela Voştinar, directorul şcolii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoţi slujitori, a săvârşit o slujbă de sfinţire a şcolii, în mod cu totul aparte a cabinetului de religie, aflat sub ocrotirea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, şi de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra elevilor şi profesorilor acestei şcoli. În cuvântul adresat celor prezenţi, Chiriarhul Aradului a adresat un îndemn spre muncă susţinută pentru obţinerea rezultatelor bune la învăţătură şi purtare, cu aceea că religia, alături de celelalte discipline se învaţă pentru viaţa întreagă, aşa cum grăitor subliniază stema şcolii. Totodată, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei i-a sfătuit pe elevi să fie mereu buni credincioşi ai Bisericii strămoşeşti, cu atât mai mult cu cât au privilegiul de a se învecina cu biserica parohială cu hramul Naşterea Domnului.
Dintre activităţile cele mai importante dedicate acestei zile s-au remarcat: lansarea revistei „Vestitorii credinţei”, revista elevilor din clasa a V-a B, diriginte fiind profesoara de religie Beatrice Mandă, întâlniri cu foştii elevi ai şcolii – acum actuali părinţi, desene pe asfalt, concursuri sportive.
Conducerea şcolii a mulţumit elevilor, foştilor elevi, părinţilor, foştilor şi actualilor profesori ai şcolii, precum şi tuturor celor care de-a lungul timpului au contribuit la promovarea imaginii instituţiei de învăţământ arădene pusă sub patronajul academicianului Caius Iacob.
Înaltpreasfinţitul părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a participat la slujba de dimineaţă, oficiată în biserica Naşterea Domnului, parohia Micălaca Veche II, după care a vizitat stadiul lucrărilor de amenajare a parcului parohial, lucrări care se apropie de final. Această lucrare de modernizare a parcului se desfăşoară în cadrul proiectului european transfrontalier dintre Arhiepiscopia Aradului şi Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria. (Sursa: episcopiaaradului.ro)