Centrul de zi „Mia Casa Inculeț” sărbătorește 10 ani de activitate

Eveniment deosebit la Centrul de zi pentru copii „Mia Casa Inculeț” din Bârnova, județul Iași, unitatea împlinind astăzi, 23 mai 2019, 10 ani de activitate în domeniul asistenței sociale. Invitații, gazdele și ostenitorii dimpreună cu tinerii beneficiari au celebrat acest special moment, participând la slujba de binecuvântare oficiată de preoții coordonatori dar și la un mic moment artistic susținut de copiii centrului.

Festivitatea de 10 ani a Centrului „Mia Casa Inculeț” de la Bârnova, unitate aflată sub coordonarea Fundației „Solidaritate și Speranță” Iași (FSS Iași), a început cu săvârșirea unei slujbe de Te Deum de către părintele Narcis Constantin Axinte, consilierul Sectorului de asistență socială și medicală „Diaconia” și de către părintele Mihai Doroșincă, directorul fundației. După câteva alocuțiuni susținute de preoții slujitori, invitații, donatorii și susținătorii centrului au primit din partea instituției diplome de mulțumire și mici suprize oferite de tinerii beneficiari.

Printre oaspeții de onoare s-au aflat și delegații Fundației „Mia Casa Trondheim” din Norvegia, coordonatoarea Berit Lanke alături de membrii instituției sprijinind activ activitățile organizate de FSS Iași, celebrându-se astfel 20 de ani de parteneriat româno-norvegian, dintre care 10 ani cu Centrul de la Bârnova. Spre finalul evenimentului, copiii îmbrăcați în haine tradiționale au susținut un moment muzical-artistic.

Copiii cu risc social – prioritate pentru Casa „Inculeț” de la Bârnova

„Pentru noi, ziua de astăzi a fost una specială: acum 10 ani a luat ființă această unitate, susținută de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și de Fundația „Mia Casa” din Norvegia. În cadrul Centrului de zi „Mia Casa Inculeț” activează un număr de 30 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, care provin din familii defavorizate. În cadrul centrului, aceștia desfășoară o serie largă de activități, spre exemplu: activități educaționale, de recreere și socializare, consiliere individuală și de grup sau orientare școlare și profesională” ne-a vorbit Cornelia Stoleru, coordonatoarea Casei.

 „Ziua de astăzi, aici la Bârnova, a fost o bucurie pentru noi, pentru că am reușit să ne strângem cu toții, cei care susținem în mod dinamic proiectul de aici, activitate ce se adresează copiilor defavorizați. Pe lângă faptul că ne-au încântat tinerii, susținând un moment deosebit, am reușit să oferim diplome de vrednicie, de prietenie celor care, de 10 ani, se implică în susținerea activităților, și în mod deosebit ne bucurăm că am reușit să oficiem o slujbă de mulțumire lui Dumnezeu, în care îi cerem ajutorul pentru ca noi să oferim condițiile necesare educației copiilor care au nevoie de sprijinul nostru” ne-a declarat pr. Mihai Doroșincă, directorul Fundației „Solidaritate și Speranță” Iași.

Terapie și asistență pedagogică zilnică pentru 30 de copii

„Mia Casa Inculeț” desfășoară activități de terapie ocupaţională, consiliere psihologică şi psihopedagogică pentru copii, investește în educația pentru sănătate, organizează activități educaționale de tip after school: efectuarea temelor și exerciții suplimentare, dar și jocuri recreative. Zilnic, aproximativ 30 de copii și tineri cu risc de separare de părinţi, care sunt victime ale violenței în familie, care sunt exploataţi fizic şi psihic sau care au probleme financiare deosebite în familie, vin la Centrul din Bârnova unde primesc o masă caldă și asistența necesară.

De la același autor

Ultimele din categorie