Centrul „Gâgâlici” și Casa de oaspeți „Sfântul Iosif cel Milostiv”, inaugurate la Chişinău

5 Decembrie 2022 15:32 Constantin Ciofu Mitropolia Basarabiei

Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, au sfințit vineri 2 decembrie 2022, Centrul de educație timpurie „Gâgâlici” și Casa de oaspeți „Sfântul Iosif cel Milostiv”.

Cei doi ierarhi au fost înconjuraţi de un sobor de preoți şi diaconi de pe ambele maluri ale Prutului. Cele două centre ale Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei au ca scop asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie, în siguranță, păstrând legătura strânsă cu mama.

„Oamenii, speriați și plini de spaimă, au fugit din calea războiului. Mame cu copii sau însărcinate au fugit din calea morții, fiind găzduite în centrele Mitropoliei Basarabiei. Depunem toate eforturile umane de a suplini aceste centre, iar acum Dumnezeu a binecuvântat osteneala noastră prin această lucrare”, s-a exprimat IPS Petru.

Programul „În Brațele Mamei” al Misiunii Diaconia este constituit din patru servicii: Centrul Maternal, Centrul Multifuncțional pentru Copil și Familie „Sfânta Ana”, Casa de oaspeți „Sfântul Iosif cel Milostiv” şi Centrul de dezvoltare timpurie „Gâgâlici”.

Citește alte articole despre: centre, Misiunea Diaconia, credinţa, mame, copii, credincioși

De la același autor

Ultimele din categorie