Cinstirea Sfântului Mucenic Ioan Valahul, la Iaşi
Un sobor de preoţi de la mai multe biserici din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a oficiat, miercuri seara, Slujba Vecerniei unită cu Litia la Biserica "Sfântul Prooroc Daniel" şi "Sfântul Mucenic Ioan Valahul" din cartierul ieşean CUG, singura din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei închinată Sfântului Mucenic Ioan Valahul. Sfântul lăcaş, aflat în construcţie, a întâmpinat sărbătoarea din acest an cu multiple realizări.
Peste 100 de ieşeni au participat miercuri seara la slujbele săvârşite în ajunul hramului Bisericii "Sfântul Prooroc Daniel" şi "Sfântul Mucenic Ioan Valahul" din cartierul ieşean CUG (Rond Vechi), ce aparţine de Protopopiatul Iaşi 2. Sfântul lăcaş şi-a serbat al doilea hram pentru a treia oară, după ce, în primăvara anului 2009, această parohie a primit ca ocrotitor, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, pe Sfântul Mucenic Ioan Valahul. La finalul slujbei, pr. Bogdan Florea de la parohia "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" - Şcheia, Protopopiatul Iaşi 2, a vorbit despre viaţa Sfântului Ioan Valahul şi despre exemplul de jertfelnicie al acestuia. Apoi, părintele paroh Ioan Chirvasă a mulţumit preoţilor şi credincioşilor pentru prezenţă. Oamenii au primit din partea Comitetului parohial câte un pachet cu alimente, după care au asistat la un miniconcert de muzică populară tradiţională, susţinut de o parte a Fanfarei "Rotaria Junior". Ieri-dimineaţă a fost oficiată Utrenia şi Sfânta Liturghie de către un sobor de preoţi, la finalul cărora a avut loc o agapă frăţească.
Casa praznicară "Agapa creştină" a fost finalizată
Cu prilejul serbării hramului a fost lansat ultimul număr al Revistei "Mărgăritarul credinţei", care apare trimestrial de şapte ani. Din colectiviul de redacţie fac parte mai mulţi tineri din parohie. Publicaţia încearcă prezentarea mai multor aspecte din viaţa Bisericii în general şi a parohiei în special.
La parohia "Sfântul Prooroc Daniel" şi "Sfântul Mucenic Ioan Valahul" din cartierul ieşean CUG (Rond Vechi), s-au derulat în ultima vreme lucrări pe mai multe planuri. În prezent se lucrează la pictura sfântului lăcaş, fiind terminată bolta sfântului altar. "Concomitent se pictează icoanele, care vor fi aşezate pe catapeteasmă la Mănăstirea Miclăuşeni din judeţul Iaşi, se realizează catapeteasma la un atelier din Bacău şi stranele la un meşter din apropierea oraşului Târgu Neamţ. În acelaşi timp, s-a lucrat la casa praznicară "Agapa creştină". S-a realizat etajul, unde va fi şi locuinţa preotului paroh, şi îl aşteptăm pe Înalt Preasfinţitul Teofan pentru a sfinţi spaţiul în cursul acestei luni", a precizat pr. paroh Ioan Chirvasă.