În Ciortești, județul Iași a avut loc o conferință Pro viață
În cadrul programului „Lună pentru viață”, lansat de Departamentul Pro Vita al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Protopopiatul Iași III a organizat la Căminul Cultural din Ciortești o conferință Pro viață în care au luat cuvântul specialiști din domeniul medical, dar și preoți.
Evenimentul a avut loc joi, 14 martie, începând cu ora 15.00, la Căminul Cultural din Ciortești, județul Iași și au participat credincioși și preoți din comună Ciortești, dar și din localitățile din jur.
În cadrul întâlnirii din această după-amiază, cei prezenți au putut afla informații pro-viață. Totodată, au fost adresate întrebări la care au primit răspunsuri atât din partea specialiștilor medicali, cât și din partea preoților.
Pe lângă prezența părintelui protopop Mihail Roșu, publicul s-a bucurat și de prezența doamnei prof. univ. dr. Cristina Ghiciuc de la Catedra de Farmacologie - UMF Iași, a dr. Șurpănelu Oana - medic ginecolog la Clinica SHE Clinic Iași și a pr. Iustin Neagu - preot misionar la Spitalul Universitar de Psihiatrie Iași - Biserica Socola.
Prof. univ. dr. Cristina Ghiciuc de la Catedra de Farmacologie - UMF Iași, a mărturisit de ce a fost ales acest subiect pentru conferința din această seară:
Subiectul de astăzi a fost despre contraceptivele orale, deci nu despre toate metodele contracepției. Și cum de am ales acest subiect? L-am ales împreună cu părintele protopop și cu doamna primar care s-au gândit că ar fi un subiect important pentru practică. De ce? Pentru că aici majoritatea sunteți mame, aveți surori mai mici sau sunteți persoane care pot să ofere niște informații mai bune. Sunteți sursele de informare pentru aceste persoane mai tinere.
La rândul său, pr. Iustin Neagu - preot misionar la Spitalul Universitar de Psihiatrie Iași - Biserica Socola a subliniat că noi, creștinii, suntem pro viață:
Noi suntem pro-vita, adică pentru viață. Deci, dacă suntem pentru viață și preoții trebuie să învețe poporul, că noi suntem pentru viață, pentru procreere. Soția sau femeia în general asta face, procreează și este coautoare cu Dumnezeu la aseitate, puterea de a da viață.