Clerici și credincioși din Episcopia Dacia Felix, alături de bănățeni la Marșul pentru viață Timișoara

Episcopia Dacia Felix (Serbia)

Clerici și credincioși din Episcopia Dacia Felix, alături de bănățeni la Marșul pentru viață Timișoara

    • Marșul pentru viață Timișoara 2024
      „Marșul pentru Viață” Timișoara 2024

      „Marșul pentru Viață” Timișoara 2024

Sâmbătă, 30 martie, o delegație de clerici și credincioși a Episcopiei Daciei Felix, condusă de Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, a fost prezentă la Timișoara, în contextul manifestărilor dedicate Vieții, organizate de către Arhiepiscopia Timișoarei. 

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prin hotărârea nr. 1231/2017, a afirmat necesitatea „implicării eparhiilor în organizarea Marșului pentru Viață, cel puțin în reședințele de județ și în orașele unde sunt sedii de protopopiate”. În acest sens, s-a născut o frumoasă tradiție ca, în special în luna martie a fiecărui an, numită și „Luna pentru viață”, în apropierea Praznicului Bunei Vestiri, eparhiile din țară să organizeze Marșul pentru Viață, poate cea mai amplă manifestare din România orientată împotriva descurajării practicii avortului.

În acest an, Episcopia Daciei Felix a dat curs invitației Arhiepiscopiei Timișoarei și a fost prezentă, prin delegația amintită, alături de clericii și credincioșii timișoreni la Marșul pentru Viață. Evenimentul, aflat la cea de-a paisprezecea ediție, a debutat la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, în jurul prânzului. Credincioșii prezenți la manifestări s-au bucurat de prezența și binecuvântarea a doi ierarhi ortodocși, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, și Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix.

Citește despre: