Concerte de colinde la Iași, Botoșani și Piatra Neamț, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Teofan

17 Decembrie 2018 02:29 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 14 - 16 decembrie, la inițiativa Arhiepiscopia Iașilor au fost organizate, conform tradiției ultimilor ani, concerte de coline la Iași, Botoșani și Piatra Neamț.

Vineri, 14 decembrie 2018, la Palas Mall - Atrium din Iași a avut loc tradiționalul Concert de colinde al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Evenimentul a fost organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, prin Sectorul Învățământ, împreună cu ASCOR Iași, având ca parteneri Palas Mall, Colegiul „Sfântul Nicolae”, Doxologia, Radio Trinitas, Ziarul Lumina. La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Corurile ce au urcat pe scenă au fost din ţinuturile Moldovei de Nord, din Bucovina, din partea de est a Moldovei şi din Moldova de peste Prut. Astfel, au încântat auditoriul Corul „Vocile primăverii” din Chișinău, Corul „Învierea” al ASCOR Iași, Corul „Arhanghelii” al ATOR Iași, Ceata de Mediciniști, Grupul coral „Mugurașii” al Parohiei Vlădeni, Botoșani, Ansamblul „Plai de dor”, Vânători, Neamț și Ansamblul folcloric „Fiii Putnei” al Parohiei „Nașterea Maicii Domnului”, Putna, Suceava.

În încheierea concertului, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a adresat celor prezenți un scurt cuvânt de învățătură: „Așa cum persoanele aflate la cumpărături în mall s-au oprit pentru o clipă la vederea acestor frumoși copii colindători - s-au oprit și au mers mai departe - așa trebuie să fie și perioada de Crăciun. După un an în care am alergat, alergat, alergat, ne oprim pentru o clipă, admirăm ceva frumos, facem o rugăciune, iar la anul mergem mai departe, până când iarăși vom avea clipe precum aceasta, pentru a ne opri din iureșul care ne definește viața. Au trecut prin fața noastră copii din Bucovina - putnenii lui Ștefan cel Mare - copii din Basarabia și mulți de aici, din dreapta Prutului, amintind faptul că Moldova, din păcate, încă este sfâșiată, este împărțită în mai multe bucăți și că este nevoie de înțelepciune la mai-marii noștri și de multă rugăciune din partea noastră ca să nu treacă prea mult timp până când Moldova va fi din nou întregită și de data aceasta în interiorul României”.

(Foto) Concertul de colinde al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei „Colinde la Centenar” - 2018

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, prezent și la Botoșani și Piatra Neamț

Sâmbătă, 15 decembrie 2018, a avut loc la Casa Sindicatelor din Botoşani, Concertul de colinde „Bucuria Naşterii Domnului”. Pe scenă au evoluat Corul „Amvonul” (Protopopiatul Săveni), Grupul vocal al Ansamblului folcloric „Stejărelul” (Protopopiatul Darabani), Corul cântăreţilor bisericeşti (Protopopiatul Botoşani), Grupul coral al Parohiei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Dorohoi (Protopopiatul Dorohoi), Grupul de colindători ai Asociaţiei Tineretul Ortodox Român (Protopopiatul Botoşani), Grupul coral „Muguraşii” al Parohiei Vlădeni (Protopopiatul Botoşani). La concert a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură. La final, ierarhul a împărțit daruri colindătorilor.

(Foto) Concertul de colinde „Bucuria Naşterii Domnului” – Botoșani

Și Protopopiatul Piatra Neamţ a organizat în ziua de duminică, 6 decembrie 2018, Concertul de colinde intitulat „Nașterea Domnului - bucuria noastră”, cu tema „Opaiț”. Concertul, organizat la inițiativa Arhiepiscopiei Iașilor, a avut loc în Sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ. Și la Piatra Neamț, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a fost prezent în mijlocul colindătorilor.

Au încântat auditoriul Corul preoteselor „Camena”, Corul preoţilor „Glasul Bisericii”, Corul „Peonul” al preoților din Protopopiatul Ceahlău, Corul „Evanghelismos” de la Parohia Mărăței II din Piatra Neamț, Corul „Imperialii” al Liceului Teologic „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Piatra Neamț și Corul „Vlăstarele Ortodoxiei” al A.T.O.R. Piatra Neamț.

La final, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a împărțit daruri colindătorilor.

(Foto) Concertul de colinde „Nașterea Domnului - bucuria noastră” – Piatra Neamţ

De la același autor

Ultimele din categorie