Concurs de muzică bisericească, „Imn de slavă, dragoste și dor de dăinuire și nemurire”

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului

Concurs de muzică bisericească, „Imn de slavă, dragoste și dor de dăinuire și nemurire”

    • Foto: Mihail Vrăjitoru

      Foto: Mihail Vrăjitoru

În contextul anului 2023, Anul omagial al pastorației persoane vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești în Patriarhia Română, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, prin Sectorul Teologic Educațional și activități cu tineretul, organizează în Duminica Floriilor – 9 aprilie, un concurs de muzică bisericească.

Concursul este intitulat „Imn de slavă, dragoste și dor de dăinuire și nemurire” și va avea două secțiuni: I. Muzică Psaltică și II. Cântări religioase tradiționale (pricesne). Acesta se adresează tinerilor talentați din întreg cuprinsul țării, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani care se remarcă prin stilul de interpretare, acuratețea artistică, promovarea costumului popular, a tradițiilor românești autentice și a cântărilor religioase.

Departajarea concurenților va fi realizată de un juriu de specialitate și câștigătorii vor fi recompensați cu premii substanțiale. Gala laureaților va avea loc în cadrul Concertului de Florii „Din suflet de Creștin” la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.

Preselecția se va desfășura online în data de 31 Martie 2023 începând cu ora 10:00, concurenții fiind anunțați în prealabil pentru a se conecta la mijloacele media. Pentru preselecție, concurenții vor pregăti 3 cântări religioase.

Pentru mai multe detalii privind înscrierea în concurs sau alte detalii legate de acest eveniment vă invităm să accesați următorul link: episcopiammsm.ro