Corul „Theologos” în pelerinaj prin ținuturile Neamțului

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, în perioada 25 - 27 octombrie 2019, membrii Grupului psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului au efectuat un pelerinaj duhovnicesc în județul Neamț.

Sâmbătă, 26 octombrie, la invitația părintelui Ioan Răduc, membrii grupului psaltic au oferit răspunsurile liturgice Sfânta Liturghie oficiată cu prilejul hramului la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Humulești, județul Neamț.

Duminică, 27 octombrie, membrii Corului „Theologos” au cântat la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din incinta Seminarului Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” Mănăstirea Neamț. Slujba a fost oficiată de părintele Marius Brumă, profesor de muzică psaltică.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate darurile Sale și Preasfințitului Părinte Iustin pentru binecuvântarea de a putea fi prezenți în zona Moldovei; tocmai acesta este rolul pelerinajului: un răspuns al omului la chemarea făcută de Dumnezeu. Este un mijloc de bucurie duhovnicească și întărire spirituală”, a precizat Arhid. prof. drd. Adrian Dobreanu, dirijorul Grupului psaltic „Theologos”.

Totodată, psalții au mai vizitat Mănăstirea Sihăstria Neamțului, Mănăstirea Petru Vodă și Catedrala Mitropolitană din Iași.

Citește alte articole despre: Corul Theologos, pelerinaj, Neamț

Ultimele din categorie