Curs elementar de muzică psaltică la Baia Mare

Asociația Culturală „Theologos” organizează un curs elementar de muzică bizantină la Baia Mare, urmărind inițierea celor interesați în tainele cântării bisericești bizantine, prin cunoașterea notației muzicale și studiul glasurilor.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Asociația Culturală „Theologos” în parteneriat cu Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului au inițiat proiectul aniversar intitulat „5 ani de activitate misionară în slujba muzicii bizantine în Eparhia Maramureșului și Sătmarului”. Cu acest prilej, Asociația Culturală „Theologos” organizează un curs elementar de muzică bizantină la Baia Mare, urmărind inițierea celor interesați în tainele cântării bisericești bizantine, prin cunoașterea notației muzicale și studiul glasurilor. Înscrierile se mai pot face până la sfârșitul acestei săptămâni.

„Cu toate că acest curs de muzică bizantină nu constituie o premieră la Baia Mare, pentru că începând cu anul 2016 a mai avut loc un astfel de curs elementar unde s-au înscris peste 40 de persoane, totuși, noi, organizatorii, ne bucurăm pentru că există din ce în ce mai mulți doritori care doresc să înțeleagă și să aprofundeze tainele cântului bizantin”, a precizat arhid. Adrian Dobreanu.

Citește alte articole despre: cursuri, muzică psaltică, theologos, Baia Mare, cânt bizantin

Ultimele din categorie