„Dăruiește un zâmbet” – Bunătatea, atenția și iubirea vindecă orice frică
Joi, 3 mai a.c. a avut loc o nouă ediție a proiectului „Dăruiește un zâmbet”. De această dată beneficiarii fiind trei copilași din satul Stejari, comuna Țigănești, județul Iași. Aceștia au fost însoțiți de preotul paroh, Bogdan Anistoroaei și doamna preoteasă Elena Anistoroaei. Credem că adevărații eroi sunt cei care îi învață pe ceilalți să fie curajoți și să zâmbească cu încredere fiecărui obstacol al vieții. Iar acest lucru ni se confirmă la fiecare întâlnire cu cei pe care îi învățăm să zâmbească.
Ca de fiecare dată, ajutoarele noastre: doctor Andrada Costea si asistentă Mihaela Fotea i-au consultat cu mare drag pe copii, dându-le sfaturi și administrându-le tratament adecvat. Pentru că bunătatea, atenția și iubirea vindecă orice frică, unul dintre copilași va reveni săptămâna aceasta pentru a-și continua tratamentul.
Domeniul de activitate al proiectului implică o misiune social – filantropică și medicală. Dorim să oferim o educație corectă privind igiena dentară, importanța unui control stomatologic este de multe ori minimalizată de către membrii comunităților cu situații financiare precare. De aceea, prin serviciile oferite dar și prin informațiile furnizate atât copiilor cât și familiilor din care provin, urmărim implementarea conștientizării unei dezvoltări armonioase în rândul generației infantile cu privire la educația pentru igiena orală.
Proiectul oferă posibilități de îngrijire dentară copiilor din medii defavorizate
Scopul proiectului „Dăruiește un zâmbet” este acela de a le asigura copiilor proveniți din familiile defavorizate din Arhiepiscopia Iașilor un control stomatologic gratuit la un cabinet de medicină dentară cu care colaborăm dar oferim și un kit de îngrijire personală la care se adaugă mult așteptatele dulciuri și fructe.
Pe lângă vizita medicală la dentist oferită copiilor, se numără și asigurarea unui kit de igienă personală, tocmai pentru a le facilita dezvoltarea armonioasă. Elementele componente ale acestui kit sunt donate de către oamenii care dau curs invitației noastre de a sprijini educația pentru sănătatea orală, fie sunt cumpărate de voluntarii proiectului din banii donați.
Impresii: „Sunt bucuros să văd implicarea studenților în proiecte cu impact deosebit în comunitățile defavorizate”
„Am avut bucuria să redăm un zâmbet sănătos pentru cei trei copiii din parohia noatră, unii dintre ei au ajuns în Iași pentru prima data și s-au închinat, cu această ocazie, la moaștele Sfintei Parascheva, la Mitropolie. A fost o experiență frumaosă și rodnică pentru care mulțumim din suflet d-nei dr. Andrada Costea și d-nei asistentei Mihaela Fotea pentru profesionalismul, răbdarea și căldura cu care ne-a primit. Mulțumim mult si voluntarilor, inițiatori ai frumosului proiect și pentru ospitalitatea cu care ne-a primit. Bucuria pe care am trăit-o a fost suma mai multor bucurii: ca preot paroh, am avut mulțumirea de a ajuta pe cei mici, cu fiecare ocazie, împreună cu soția dorim să venim în sprijinul lor pentru a le aduce bucurie și folos prin activitași diverse. Ca profesor al Seminarului Teologic «Sfântul Vasile cel Mare» din Iași, am avut bucuria reintâlnirii cu Ionela Abunei, o fostă elevă a mea, om cu suflet frumos și pregătire temeinică în timpul școlii, îi mulțumim pentru tot spirjinul oferit. Totodată, ca absolvent al Facultatii de Teologie, m-a bucurat să văd implicarea studenților în proiecte atât de frumoase cu impact deosebit în comunitățile defavorizate”, declarat parintele Bogdan și preoteasa Elena Anistoroaei.
„Copiii entuziasmați au primit darurile și apoi pornit la drum spre casă, iar mie, mi s-a umplut sufletul de mulțumire!”
„Împreună cu Nicolas, coleg și membru al Comisiei Proiecte, am putut fi din nou voluntari la cea de-a treia ediție a proiectului. Bucuria întâlnirii cu cei trei copilași e greu de descris în cuvinte. I-am așteptat la receptia Colegiului «Sfântul Nicolae», aceștia fiind însoțiți de părintele Bogdan și d-na preoteasă. Unul dintre copilași, cel mic, în vârstă de 7 ani a fost însoțit de bunica lui, o bătrânică foarte simpatică și plină de viață. De aici, copii au fost conduși la cabinetul stomatologic unde au primit o consultație gratuită. Întorși la Colegiu, am fost primiți de Ionela, ce i-a asteptat pe copilași pentru a le dărui kit-ul de îngrijire personală și le-a oferit diplome pentru curajul dovedit în cadrul întâlnirii cu Eroul Măseluță. Foarte entuziasmați au primit darurile și apoi pornit la drum spre casă, iar mie, mi s-a umplut sufletul de mulțumire!” ne-a marturisit Alexandru Caminschi – voluntar al proiectului.
„«Dăruiește un zambet», este proiectul care aduce zâmbete pe chipul tuturor celor implicați: copilași, părinți, părintele paroh, asistent social, medic stomatolog și nu în ultimul rând, al nostru, al voluntarilor. În primul rând, prin acest proiect asigurăm sănătatea orală, necesară dezvoltarii în condiții optime a copilașilor. În al doilea rând, proiectul vine în ajutorul părinților care, deși își doresc tot ce e mai bun pentru copiii lor, nu au resurse financiare suficiente pentru asigurarea acestor consultații dentare. Concluzionând, mă consider foarte norocos că sunt voluntar al acestui proiect, că mă pot implica și pot fi de folos, alături de echipa de voluntari, suntem eroii care aducem zambete pe chipul copiilor.” precizează Nicolas Madalin Blaga – secretar al proiectului.
Mai multe detalii despre cum puteți susține activitatea, puteți afla de pe pagina de Facebook a proiectului – Dăruiește un zâmbet, sau apelând numărul 0753 597 177. (Ionela Abunei - coordonator proiect)