Decizie şocantă a unui tribunal sudanez
Sângele musulman este mai preţios decât sângele necredincioşilor! Din acest motiv, o crimă rămâne nepedepsită, iar criminalii se transformă în eroi.
Raymond Ibrahim, specialistul în Islam şi Orientul Mijlociu al Fundaţiei David Horowitz Freedom Center and an Associate Fellow at the Middle East Forum a postat, pe un cunoscut canal de socializare, rezoluţia uimitoare a unui tribunal din Sudan.
Evenimentul judecat s-a produs în anul 2008, atunci când cetăţeanul american John Granville a fost ucis de către mai mulţi musulmani sudanezi. Împreună cu tânărul american a fost omorât şi şoferul lui, musulman sunit. În urma acestor fapte, autorităţile sudaneze i-au arestat pe ucigaşi, dar i-au eliberat la scurt timp, pentru că tatăl şoferului i-a iertat. Sharia, legea islamică, prevede dreptul familiei victimei de a ierta pe făptaşi, prin acordarea unei despăgubiri. Însă, mama tânărului american a făcut plângere la tribunalul din capitala Sudanului, cerând detenţia ucigaşilor fiului ei.
În anul 2010, patru bărbaţi au fost arestaţi şi trimişi într-o închisoare de maximă securitate din Khartoum. La scurt timp, trei dintre ei au evadat, în detenţie rămânând doar Abdul Ra'uf Abu Zaid Muhammad Hamza. Acesta, la insistenţele rudelor şi prietenilor lui John Granville, a fost trimis în judecata tribunalului, în anul 2013.
Cu ocazia acestei decizii, în Sudan a avut loc o adevărată revoltă populară. Liga Islamică a Predicatorilor a emis o cerere către statul sudanez, precizând că niciun musulman nu trebuie condamnat la moarte pentru sângele unui necredincios. Argumentând că sângele musulman este mai preţios decât sângele necredincioşilor, clericii musulmani din Sudan au cerut eliberarea ucigaşului – devenit, între timp, un adevărat erou în ţara sa.
Declaraţia Ligii Islamice a Predicatorilor susţine că însuşi Profetul Mahomed a poruncit „să nu fie musulman ucis din pricina unui necredincios”, idee cuprinsă şi în Coran (2:221). Unii comentatorii islamici ai acestui text pretind că, în cazul în care un musulman omoară un dhimmis (membru al populaţiei subjugate, care plăteşte tribut) sau un aman (necredincios, înţelegându-se membru al popoarelor ce nu vor să plătească tribut), cel dintâi să nu fie pedepsit – el devenind cinstitor al lui Allah, prin fapta sa el aducând o însemnată ofrandă.
Astfel, după presiunile stradale, instanţa din Khartoum, prin judecătorul Sayed Ahmed al-Badri, a hotărât că Abdul Ra'uf Abu Zaid Muhammad Hamza nu poate fi condamnat. Pentru simplul motiv că sângele musulman este mai preţios decât sângele necredincioşilor.