Descoperire: Giulgiul din Torino datează de pe vremea Mântuitorului

Religie. Ştiinţă. Filosofie

Descoperire: Giulgiul din Torino datează de pe vremea Mântuitorului

Ultimele cercetări ale cercetătorilor de la Universitatea din Padua au deschis un nou capitol în istoria Giulgiului de la Torino.

Astfel, analiza materialului a dus la concluzia că acest giulgiu datează din secolul I, din timpul Mântuitorului Iisus Hristos. Pe această pânză, se află imprimate faţa şi conturul trupului unui om crucificat.

Ultimele cercetări au fost publicate în cartea „Taina Giulgiului” scrisă de Julio Fanti, profesor de termodinamică şi de Saverio Gaeta, jurnalist.

Până acum exista destulă incertitudine cu privire la datarea giulgiului, care este ţinut în Catedrala din Torino. O datare cu radio-carbon desfăşurată în 1988 a afirmat faptul că acesta datează din perioada medievală, însă a fost dovedită ca eronată.

Ultimele experimente de o mult mai mare acurateţe se bazează pe spectroscopia cu infraroşii, care înregistrează spectrul intraroşu al absorbţiei substanţei. Rezultatele au fost comaparate cu materiale similare din secolul I, însă şi din alte perioade ale timpului. Oamenii de ştiinţă spun că exactitatea rezultatelor este de 95%.

În ziua de 30 martie, în Sâmbăta cea Mare, Giulgiul va fi expus în Torino pentru a treia oară în ultimii 1000 de ani. Timp de 90 de minute mai mult de 300 de persoane suferinde de diferite boli şi 30 de tineri cu dizabilităţi vor putea să venereze giulgiul în capela Catedralei din Torino.

Traducere și adaptare:
Sursa: