Dezbaterea „Adicţii, educaţie şi viitor social”, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti
În Amfiteatrul I. G. Coman din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxe Justinian Patriarhul din Bucureşti a avut loc marţi, 29 martie 2016, dezbaterea Adicţii, educaţie şi viitor social - prevenirea consumului de droguri şi asistenţă socială.
Diana Elena Şerban, Comisar Şef, părintele Mihai Aurel, Vicar Eparhial, părintele Cristian Banu şi lectorul Laurenţiu Tănase au fost invitaţii speciali ai evenimentului. Aceştia le-au vorbit studenților de la Facultatea de Teologie din București despre dependența de droguri și despre tentațiile societății moderne.
Potrivit lectorului Laurențiu Tănase, obiectivul principal al evenimentului a fost prezentarea unor programe de reintegrare a consumatorilor de droguri, adicţiile fiind „un fenomen care afectează în primul rând generaţiile tinere”.
„Adicţiile pot fi interpretate şi ca o patimă, un consum repetat al unor substanţe care afectează iremediabil organismul uman şi în egală măsură mutilează şi sufletul tânărului”, a spus Laurenţiu Tănase, lector la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București.
Comisarul șef de Poliție Diana Șerban a subliniat faptul că dependenții de droguri sunt vulnerabili la excluziune socială:
„Grupul consumatorilor de droguri este un grup vulnerabil, conform oricăror norme şi regulamente europene, dar şi legislaţiei româneşti, care trebuie tratat şi din perspectiva sănătăţii publice şi din perspectivă individuală prin consiliere socială, consiliere pastorală, consiliere psihologică, de asemenea prin diverse strategii de tratament de substituţie în cazul consumatorilor de opiacee. Deci, valenţele sunt multiple implică şi o latură spirituală, o latură medicală, o latură medicală şi o latură psihologică individuală”, a precizat Comisarul Șef de Poliție Diana Șerban de la Agenția Naționala Antidrog.
„Astfel de dezbateri pot fi şi un mod de evaluare al relaţiilor care există pe acest palier al asistenţei sociale, al prevenirii adicţiilor, patimilor - aşa cum spunem noi în viaţa bisericească, în aşa fel încât tineretul să aibă o educaţie corespunzătoare şi să se încadreze în perceptele moralei noastre creştine şi să fiei buni cetăţeni ai statului nostru”, a spus părintele Mihai Aurel.
Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti în colaborare cu Centrul de studii şi Documentare „Societate, Drept şi Religie”.
Sursa: basilica.ro