Din 14 septembrie, ne întâlnim „Zi de zi, cu părintele Constantin Necula”

16 Septembrie 2020 10:33 Arhiepiscopia Sibiului

Începând cu data de 14 septembrie, telespectatorii TVR 1 își vor da întâlnire „Zi de zi cu Părintele Constantin Necula”. Noua emisiune va fi difuzată zilnic, de la ora 19.55, înainte de principalul Telejurnal al zilei.

„Emisiunea „Zi de zi cu Părintele Constantin Necula” este propusă ca o pauză, un „stop-joc” la capătul unei zile, o meditație asupra zilei ce a trecut și asupra zilei care vine. Și aceasta pentru ca oamenii să se poată adăposti într-un gând. Prin aceasta emisiune cu Părintele Constantin Necula încercăm să aducem un plus de liniște și candoare unei zile prin care am trecut”, a transmis Victor Dochia, producătorul emisiunii.

Conform comunicatului publicat pe tvr.ro, subiectele abordate nu vor viza chestiuni politice ori de can-can ci texte ale Evangheliei, așezate în contextul cotidian cu atenție sporită pe nevoia omului modern de a se regăsi. De asemenea, un al doilea obiectiv ar fi acela al redescoperirii cuvintelor cu adevărat importante pentru omenia noastră rănită și modul în care aceste cuvinte pot vindeca răutatea și ruperea de planurile umane din România de astăzi.

„Zi de zi cu părintele Constantin Necula” este „despre felul în care cuvintele pot produce schimbări în viața omului și a societății, fără a fi fermenți de manipulare, ci de vestire directă și cuminte a valorilor din care putem crește ca oameni”, se mai menţionează pe site-ul TVR.

Părintele Constantin Necula a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna“ din Sibiu și este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. Este autor de volume de predici, de studii și articole de omiletică și catehetică dar și de cărți pentru copii și tineret. A tradus mai multe cărți și a scris articole în publicații din țară și străinătate.

A semnat zeci de studii în limba română și în limbi străine - franceză, italiană, germană - si numeroase recenzii. A susținut 150 conferințe în țară și în străinătate și a participat la o serie de emisiuni de radio și de televiziune atât la posturi naționale cât și internaționale.

Vezi primele două ediții „Zi de zi cu părintele Constantin Necula”, aici:

Zi de zi, cu părintele Constantin Necula - ediţia din 14 septembrie

Zi de zi, cu părintele Constantin Necula - ediţia din 15 septembrie

Ultimele din categorie