A doua conferință ASCOR din Postul Mare – Despre relaționarea sănătoasă cu Dumnezeu și oamenii

Arhiepiscopia Iaşilor

A doua conferință ASCOR din Postul Mare – Despre relaționarea sănătoasă cu Dumnezeu și oamenii

    • A doua conferință ASCOR din acest post
      Despre relaționarea sănătoasă cu Dumnezeu și oamenii

      Despre relaționarea sănătoasă cu Dumnezeu și oamenii

Membrii ASCOR Iași anunță a doua conferință din Postul Mare intitulată „Despre relaționarea sănătoasă cu Dumnezeu și oamenii”, care va fi susținută de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, în ziua de joi, 18 aprilie, de la ora 18:30, în sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan Iași.

Invitatul tinerilor din Iași va fi Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, care le va vorbi despre relaționarea sănătoasă cu Dumnezeu și oamenii.

„Printre aspectele pe care omul dorește să le îmbunătățească se numără și relaționarea, nu oricare și oricum, ci una sănătoasă pentru ambele părți, mai ales, când vine vorba de cea cu oamenii cei dragi. Sunt cursuri și ateliere care vorbesc despre îmbunătățirea relaționării, despre cum să construiești o relație sănătoasă cu o persoană și cum să elimini elementele toxice. Însă, Biserica de mii de ani ne învață cum să relaționăm sănătos, în primul rând, cu Dumnezeu, apoi cu aproapele nostru. Omul are această nevoie de a învăța cum să se raporteze și cum să abordeze relația cu Creatorul. Biserica și sfinții ne aduc sfaturi practice în această direcție. Cu cât se va întări mai mult legătura dragostei noastre cu Dumnezeu, cu atât va deveni mai curată şi mai puternică, la fel şi cu legăturile noastre cu oamenii de lângă noi.”, a spus Florentina Mătrescu, coordonator Credință-Cultură, ASCOR Iași.

Preasfințitul Părinte Siluan a fost hirotonit întru episcop în octombrie 2001, în biserica „Sfântul Iosif” de la Bordeaux, de către IPS Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, primind ascultarea de a împlini slujirea pastoral-misionară și de organizare a parohiilor și comunitățile Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale din Spania, Portugalia și din sudul Franței. În mai 2007 a participat alături de IPS Mitropolit Iosif la adunarea generală a clericilor Vicariatului Ortodox Român al Italiei, care a propus înființarea Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, propunere aprobată de Sfântul Sinod al BOR în data de 20 iunie 2007. Anul următor, în luna martie, a fost ales ca prim episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Citește despre: