„Drumul Crucii”, format din 14 troițe sculptate din stejar, în parohiile Chișcăreni și Sat Nou

Prin purtarea de grijă a părintelui paroh Vasile Viorel Florea, credincioșii parohiilor „Sfinții Împărați Constantin și Elena” - Chișcăreni și „Sfântul Apostol Andrei” - Sat Nou, Protopopiatul Săveni, județul Botoșani, au în comunitățile lor un „Drum al Crucii”, format din 14 troițe sculptate din stejar.

Patru dintre aceste troițe au fost sfințite de arhierei, mai exact de către IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, PS Părinte Antonie, Episcop de Bălți și PS Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Întoarcere la credința ortodoxă

Mai mult de atât, în Parohia Chișcăreni a avut loc în ultima perioadă și o întoarcere la credința ortodoxă, după cum ne-a declarat pr. paroh Vasile Viorel Florea: „Crucea este «armă asupra diavolului» și prin puterea ei s-au risipit și ereziile sectelor neoprotestante, căci în postul Paștelui s-a consemnat o nouă revenire la credința cea adevărată ortodoxă, atunci când domnul Marinel A. a primit Taina Mirungerii, redevenind din nou creștin ortodox. Mare a fost bucuria preotului și a întregii comunități, căci după cuvântul Sfintei Scripturi de la Matei 18, 13 «și dacă s-ar întâmpla să o găsească (oaia rătăcită), adevărat grăiesc vouă că se bucură de ea mai mult decât cele nouăzeci și nouă, care nu s-au rătăcit», toți au dat slavă lui Dumnezeu. Pentru ca lucrarea duhovnicească să se împlinească, domnul Marinel a primit din partea Bisericii mai multe milostenii constând în alimente, electrocasnice, și haine. Mulțumim Bunului Dumnezeu care ne-a învrednicit și de această lucrare și Îl rugăm să se milostivească de noi, să ne lumineze cugetul și inima în continuarea misiunii, bineștiind că o credință mică ne va duce sufletul în Rai, însă o credință mare ne va aduce Raiul în sufletele noastre”.

De la același autor

Ultimele din categorie