Ediția a IV-a a taberei din Budești: „Și s-a făcut mare bucurie în cetatea aceea...”

Arhiepiscopia Iaşilor

Ediția a IV-a a taberei din Budești: „Și s-a făcut mare bucurie în cetatea aceea...”

    • Ediția a IV-a a taberei din Budești: „Și s-a făcut mare bucurie în cetatea aceea...”
      Ediția a IV-a a taberei din Budești: „Și s-a făcut mare bucurie în cetatea aceea...”

      Ediția a IV-a a taberei din Budești: „Și s-a făcut mare bucurie în cetatea aceea...”

Jocul, voia bună, zâmbetele și jovialitatea copilăriei au umplut și în acest an curtea Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” la cea de-a IV-a ediție a taberei din Budești. Pentru cei 40 de copii participanți, perioada 8-11 august a adus în mijlocul lor: rugăciune, muzică, dans, ateliere creative și educative, vizionare de filme, jocuri sportive, foc de tabără, o vânătoare de comori, toate culminate de întâlnirea întregii cetăți cu Hristos din Potir, Hristos Care ne cheamă să-I răspundem iubirii Lui cu iubire.

Primele zile ale taberei au evidențiat creativitatea și înclinația spre frumos a copiilor prin ateliere de modelat lut și pictat icoane, în timp ce altele au exemplificat practic idei teologice și valori creștine – împletirea de cruciulițe, ce a arătat că lucrurile mari cer timp, răbdare, stăpânire de sine și așezarea în pacea lui Dumnezeu.

Printre activitățile desfășurate de către tineri s-au numărat și atelierul de prim ajutor, confecționarea de brățări, măști și mascota echipei, discoteca copilăriei și vânătoarea de comori care a urmărit capacitatea de lucru în echipă, simțul de fair-play, cunoașterea mai în profunzime a satului și a detaliilor pe care obișnuitul și firescul le pun în umbră. La finalul taberei, participanții și-au exprimat dorința de a-i primii pe animatori și anul viitor în mijlocul lor pentru o nouă ediție a taberei de vară din Budești.

Liantul care a ținut împreună toate piesele de puzzle ale acestor patru zile de poveste, a fost reprezentat de către voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași, coordonați de Vlăduț Ipate, care împreună cu părintele paroh, doamna preoteasă, voluntarii parohiei și oamenii cu inimă mare din sat, au adus și în acest an bucurie copiilor din cetatea Budești.

Fiecare zâmbet, îmbrățișare și întrebare a inimii „ne vom vedea și la anul?” sunt semnele prin care Dumnezeu Cel nevăzut Își face simțită prezența aducătoare de har în sufletele celor care Îi deschid poarta cetății inimii... celor care aleg să rămână în cea „întru Hristos frăția noastră”.

(Alexandra Drestaru, voluntară a Colegiului „Sfântul Nicolae”)

Citește despre: