Astăzi debutează Zilele Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași

3 Decembrie 2019 03:36 Tudorel Rusu Educaţie

În comunitatea Colegiului „Sfântul Nicolae” (CSN) din Iași urmează o perioadă dedicată ocrotitorului ei - Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Făcătorul de minuni.

Zilele CSN sunt bine ancorate în tradiția colegiului, ele fiind încărcate cu activități dedicate comunității studențești, dar și publicului larg.

Calendarul Zilelor CSN debutează astăzi, 3 decembrie, cu o seară de film. „A Christmas Carol” va rula în Sala Juventus a Colegiului, începând cu ora 18:03. Seara de film, conform organizatorilor, va avea o dimensiune caritabilă: toate fondurile strânse îl vor ajuta pe un tânăr din localitatea Coarnele Caprei, județul Iași, să prindă încredere și puterea de a zâmbi.

Conferință în format special: un episcop alături de un preot și un laic  

Miercuri, 4 decembrie, în Sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii, de la ora 18:04, într-un format unic și special - un episcop alături de un preot și un laic  - va avea loc conferință „Ortodoxie și modernitate”. Invitații evenimentului vor fi PS Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, pr. Radu Preda, teolog și director executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comuniste și Memoria Exilului Românesc, și Sever Voinescu, redactor-șef al revistei „Dilema veche” și realizator al emisiunii „Europa Christiana” (Trinitas TV). Întâlnirea este dedicată susținerii proiectului „Cutia cu papucei pentru ei”.

Pe 5 decembrie, Zilele CSN vor continua cu slujba Privegherii în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae, ce va avea loc la ora 21:05 la Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” (vechea Catedrală Mitropolitană). Se va săvârși slujba Vecerniei unită cu Litia, Utrenia și Sfânta Liturghie.

Ziua de 6 decembrie va fi dedicată evenimentului „Seara la Colegiu”,  de la ora 18:06, în Sala „Juventus” a colegiului. În cadrul serii vor avea loc momente artistice, cântece, colind, momente de chitară și teatru și invitați surpriză.

Pe 7 decembrie, comisia culturală a colegiului va organiza în Sala Festivă evenimentul „Quiz: Concurs de cultură generală”. Întrebările adresate vor fi din domeniile teologie, știință, filosofie, istorie universală, istoria României, psihologie, medicină, biologie și geografie. Cele mai bune rezultate vor beneficia de premii surpriză.

O nouă ediție a proiectului „Cutia cu papucei pentru ei” se va desfășura pe 8 decembrie în localitate Urșița, județul Iași. Un număr de 40 de copilași vor primi ghetuțe noi din partea Sfântului Ierarh Nicolae.

Zilele CSN se vor încheia pe 9 decembrie, când membrii Colegiului „Sfântul Nicolae” vor colinda la Căminul de Bătrâni „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” și la Spitalul Clinic „Cuza Vodă”, unde vor lăsa pacienților câteva daruri.

De la același autor

Ultimele din categorie