„Colinde la Centenar”, pe 14 decembrie la Iași

12 Decembrie 2018 16:18 Tudorel Rusu Educaţie

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei organizează pe data de 14 decembrie tradiţionalul concert de colinde, sub titulatura „Colinde la Centenar”. Evenimentul, organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, reuneşte coruri ieşene şi coruri cu tradiţie bogată din ţinuturile Moldovei de Nord, din Bucovina, din partea de est a Moldovei şi din Moldova de peste Prut.

Concertul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei „Colinde la Centenar” va avea loc vineri, 14 decembrie 2018, începând cu ora 18:30, la Palas Mall - Atrium.

Corurile care ne vor aduce vestea Naşterii Domnului vor veni din diferite zone ale Moldovei pentru a arăta unitatea de credinţă, de limbă şi de neam. Vor încânta auditoriul cu prezenţa şi colindul următoarele grupuri: Corul „Vocile primăverii” din Chişinău, Corul „Învierea” al ASCOR Iaşi, Corul „Arhanghelii” al ATOR Iaşi, Ceata de Medicinişti, Grupul coral „Muguraşii” al Parohiei Vlădeni, Botoşani, Ansamblul „Plai de dor”, Vânători, Neamţ, şi Ansamblul folcloric „Fiii Putnei” al Parohiei „Naşterea Maicii Domnului”, Putna, Suceava.

„Tradiţionalul concert de colinde al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei poartă în decembrie 2018 însemnul celor 100 de ani de Românie Mare. Intitulat «Colinde la Centenar», evenimentul pe care îl organizăm în data de 14 decembrie, cu începere de la orele 18:30, în Atrium din Palas Mall, îşi propune să contureze şi mai mult în inimile participanţilor unitatea de neam a românilor din Moldova «dodoloaţă». Anul acesta vom avea bucuria de a fi colindaţi, pe lângă corurile ieşene ale ASCOR Iaşi, ATOR Iaşi şi Ceata de Medicinişti de la UMF din Iaşi, de coruri cu tradiţie bogată din ţinuturile Moldovei de Nord, din Bucovina, din partea de est a Moldovei şi din Moldova de peste Prut. Toţi colindătorii vor primi în dar din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit calendare creştin-ortodoxe pentru anul 2019 şi câte un pachet cu fructe şi dulciuri. Pe lângă darul de colinde, participanţii vor putea participa la o frumoasă activitate caritabilă a voluntarilor Colegiului «Sfântul Nicolae»din Iaşi, cumpărând globuri pictate cu măiestrie de elevii de la secţiile de Patrimoniu cultural ale seminariilor teologice din Arhiepiscopia Iaşilor. Concertul este organizat împreună cu filiala ieşeană a ASCOR şi îi are ca parteneri pe: Colegiul «Sfântul Nicolae» din Iaşi, Palas Mall, Doxologia, Radio TRINITAS şi «Ziarul Lumina». Vă aşteptăm cu drag pentru a ne bucura împreună de vestirea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos!”, ne-a declarat Gabriel Leonte, referent în cadrul Sectorului învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Intrarea la eveniment este liberă.

De la același autor

Ultimele din categorie