Grădiniţa „Buna Vestire” a devenit oficial Grădiniţa „Varlaam Mitropolitul”

6 Septembrie 2017 11:46 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

Luni, 4 septembrie 2017, a avut loc deschiderea noului an şcolar la grădiniţa patronată de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

La festivitate au participat părintele Hrisostom Rădăşanu, consilierul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor şi preşedintele Fundaţiei „Varlaam Mitropolitul”, Cristina Gheorghe, director executiv al Fundaţiei „Varlaam Mitropolitul”, alături de copiii înscrişi la grădiniţă, de părinţii şi bunicii lor, şi de întreagă echipă a Şcolii Gimnaziale „Varlaam Mitropolitul” şi a Fundaţiei „Varlaam Mitropolitul”.

„În cadrul festivităţii de deschidere, Cristina Gheorghe a anunţat schimbarea oficială a denumirii Grădiniţei «Buna Vestire» în Grădiniţa «Varlaam Mitropolitul» - nivel preşcolar din cadrul Şcolii Gimnaziale «Varlaam Mitropolitul». Grădiniţa este acreditată de Ministerul Educaţiei din anul 2012 şi cuprinde 6 grupe în care sunt înscrişi 115 preşcolari. De asemenea, a fost anunţată tema anului pentru întreagă comunitate «Varlaam» formată din copii, părinţi şi echipă: «Celălalt contează la fel de mult ca mine!». Această temă este un îndemn la creşterea atenţiei către celălalt, către nevoile şi obiectivele celui de lângă noi, pentru a putea forma o comunitate puternică cu oameni aproape unii de alţii şi de Dumnezeu”, ne-a declarat d-na director Andreea Mangalagiu.

„Evanghelia ne mărturiseşte în parabolă că omul înţelept este acela care îşi clădeşte casa pe piatră. Părinţii de la Grădiniţa «Varlaam Mitropolitul» au înţeles acest lucru în sensul că viaţa propriilor copii trebuie zidită pe temelia credinţei şi a respectului faţă de dimensiunea spirituală a omului. Le mulţumesc pentru acest curaj şi pentru onestitatea cu care le construiesc copiilor casa viitorului, folosind cărămizile ştiinţei, bucuriei, experienţei, aşezate pe temelia credinţei în Iisus Hristos”, a subliniat părintele consilier Hrisostom Rădăşanu.

De la același autor

Ultimele din categorie