Public numeros, la Concertul de Muzică Bizantină Cultă Vocal-Instrumentală de la Iași

27 Septembrie 2018 15:49 Tudorel Rusu Educaţie

În seara zilei de miercuri, 26 septembrie, în cadrul celei de-a II-a ediții a Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași, a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Iași Concertul de de Muzică Bizantină Cultă Vocal-Instrumentală. A interpretat Ansamblul vocal-instrumental „Sfântul Roman Melodul” (Salonic, Grecia) condus de domnul Panagiotis Neochoritis, Arhonte Protopsalt al Marii Biserici a lui Hristos (Patriarhia de Constantinopol).

În seara zilei de miercuri, la Casa de Cultură a Studenților din Iași, a avut loc Concertul de Muzică Bizantină Cultă Vocal-Instrumentală, susținut de Ansamblul vocal-instrumental „Sf. Roman Melodul” (Salonic, Grecia) condus de domnul Panagiotis Neochoritis, Arhonte Protopsalt al Marii Biserici a lui Hristos (Patriarhia de Constantinopol).

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul celei de-a II-a ediții a Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași și s-a bucurat de prezența unui public numeros, printre invitați numărându-se și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

„Concertul a fost dedicat muzicii răsăritene clasice și a cuprins în prima parte compoziții muzicale pe versuri de Sfântul Simeon Noul Teolog, iar în a doua parte muzică post-bizantină, adică muzică după căderea Constantinopolului, de factură laică, anume peșrefuri și semaiuri atribuite lui Dimitrie Cantemir, precum și o piesă de Grigorie Protopsaltul de la Constantinopol”, a subliniat conf. univ. dr. Maria Alexandru, președintele Comitetului Științific al Festivalului.

Galerie Foto de la eveniment: https://doxologia.ro/foto-ibmf-2018-concert-de-muzica-bizantina-culta-vocal-instrumentala

De la același autor

Ultimele din categorie