Moaștele Sfântului Ierarh Visarion au fost aduse la Mănăstirea „Pantocrator” din Drăgăneşti

Moaştele Sfântului Ierarh Visarion, Arhiepiscopul Larisei, au fost aduse vineri, 13 mai 2016, la Mănăstirea „Pantocrator” din Episcopia Alexandriei și Teleormanului. Racla cu sfintele moaște a fost însoțită de o delegație de la Mănăstirea Dusikon, din Grecia.

Delegaţia a fost întâmpinată de Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, împreună cu numeroşi preoţi şi credincioşi.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia hramului paraclisului mănăstirii, sărbătorit în Duminica Mironosiţelor. Este pentru prima dată, după 220 de ani, când moaștele Sfântului Ierarh Visarion ajung în România.

Racla cu sfintele moaşte a fost așezată într-un baldachin alături de moaştele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena și va rămâne la Mănăstirea Pantocrator până luni, 16 mai 2016. Mii de credincioși sunt așteptați zilele acestea să treacă pragul mănăstirii, pentru a-i cinsti pe sfinți.

Paraclisul Mănăstirii „Pantocrator” este unul dintre cele patru locașuri de cult din țară care își sărbătoresc hramul în Duminica Sfintelor Mironosițe.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie