Duminica Floriilor, la Catedrala Episcopală din Deva

24 Aprilie 2016 23:01 Episcopia Devei şi Hunedoarei

Duminică, 24 aprilie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, înconjurat fiind de către un ales sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța praznicului sărbătorit astăzi, menționând faptul că Intrarea Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim ne ilustrează nouă, creștinilor, icoana smereniei Mântuitorului și a asumării, în Persoana Sa, a întregii umanități.

„Mulțimea care l-a aclamat la Intrarea în Ierusalim este aceeași mulțime care va striga peste câteva zile: „Răstignește-L! Răstignește-L!”, demonstrând prin aceasta falsa atitudine pe care poporul evreu a adoptat-o la venirea Fiului lui Dumnezeu în lume, așteptând în Acesta un eliberator de sub stăpânia romană, un împărat al lumii acesteia. Însă Mântuitorul „a luat chip de rob” și a asumat, cu smerenie, păcatul întregii umanități, biruind moartea prin Învierea Sa din morți și oferind, astfel, posibilitatea fiecăruia dintre noi de a ne mântui sufletele și a dobândi Împărăția lui Dumnezeu”, a menționat Preasfinția Sa.

Sursa: episcopiadevei.ro

Ultimele din categorie