Procesiune cu icoana Maicii Domnului „Vimatarissa” la Catedrala Episcopală din Deva

17 Noiembrie 2015 08:29 Episcopia Devei şi Hunedoarei

Duminică, 15 noiembrie 2015, Preasfințitul Părinte Gurie a întâmpinat, la Catedrala episcopală din Deva, icoana Maicii Domnului „Vimatarissa”.

Duminică, 15 noiembrie 2015, prin mijlocirea și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, în mijlocul credincioșilor hunedoreni, la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva, a poposit o icoană a Maicii Domnului, copie a icoanei făcătoare de minuni „Maica Domnului Vimatarissa” de la Mănăstirea Vatopedu din Sfântul Munte Athos.

Icoana a fost purtată în procesiune în jurul Catedralei Episcopale de un sobor de preoți și diaconi, avându-l în frunte pe Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, și în prezența unei mulțimi numeroase de credincioși veniți să participe la bucuria sosirii în mijlocul lor a icoanei Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. După slujba de procesiune, icoana a fost așezată în mijlocul Catedralei Episcopale, credincioșii prezenți putând să se închine și să participe la săvârșirea slujbei Paraclisul Maicii Domnului.

Sursa: http://episcopiadevei.ro/index.php/2015/11/15/procesiune-cu-icoana-maicii-domnului-vimatarissa-la-catedrala-episcopala-din-deva/

Ultimele din categorie