Denia Prohodului Domnului, la Catedrala Episcopală din Giurgiu

30 Aprilie 2016 21:18 Episcopia Giurgiului

În seara zilei de 29 aprilie, în toate bisericile din Episcopia Giurgiului a fost săvârşită slujba Deniei Prohodului Domnului. La Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Giurgiu, slujba Deniei Prohodului Domnului nostru Iisus Hristos a fost săvârșită de către Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

În cadrul slujbei, Întâistătătorul, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a înconjurat sfântul locaş, purtând Sfântul Epitaf (o pânză pictată, care înfățișează Punerea în mormânt a Domnului Hristos).

La final, Chiriarhul a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre jertfa Mântuitorului care reprezintă un act de ascultare şi de iubire, un act de mijlocire unică şi permanentă, o trecere de la moarte la viaţă.

De asemenea, Preasfinția Sa a explicat semnificaţia slujbei Prohodului Domnului care este, prin structura ei, o slujbă de îngropare a Domnului Hristos în nădejdea așteptării învierii Sale, reprezentând, totodată, cea mai frumoasă creaţie liturgică bisericească a Ortodoxiei, fiind o îmbinare armonioasă între teologhisire și poezie.

Credincioșii prezenți au primit icoane cu scena Punerii în mormânt a Domnului nostru Iisus Hristos și Pastorala Preasfinției sale la Învierea Domnului.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

Ultimele din categorie