Prima zi de Paşti, la Catedrala Episcopală din Giurgiu

1 Mai 2016 18:32 Episcopia Giurgiului

Astăzi, 1 mai 2016, în prima zi de Paşti, în Catedrala Episcopală din Giurgiu, Vecernia Învierii a fost săvârşită, cu binecuvântarea Preasfinţitul Părinte Episcop Ambrozie, de un înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi.

Cunoscută în popor sub denumirea de „A doua Înviere” sau „Învierea mică”, Vecernia din Duminica Paştilor ne aminteşte de prima arătare a Mântuitorului de după Învierea Sa din morţi, în chiar ziua Învierii, înaintea ucenicilor, spre seară. Potrivit rânduielii pericopa evanghelica de la Ioan 20, 19-25 a fost rostită în 12 limbi, după numărul celor 12 apostoli care au propovăduit în lume vestea Învierii lui Hristos Domnul.

La final, părintele Ciocănel Marian, parohul catedralei, a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre valoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, care Şi-a asumat moartea de bunăvoie pentru ca să ne deschidă şi nouă intrarea în viaţa veşnică, în Împărăţia Sa. Astfel, sensul morţii s-a luminat odată cu Jertfa Mântuitorului şi tristețea ei s-a transformat în bucuria Învierii, a biruinţei Lui asupra păcatului şi a diavolului.

La final, credincioșii prezenți au primit iconițe cu Învierea și Pastorala Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

Ultimele din categorie