Slujire arhierească la Giurgiu, în a doua zi de Paşti

4 Mai 2016 20:12 Episcopia Giurgiului

Luni, 2 mai 2016, în a doua zi de Paşti, Preasfinţitul Părinte Ambrozie s-a aflat în mijlocul credincioșilor adunați în Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Giurgiu şi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească.

În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul le-a vorbit celor prezenţi despre însemnătatea marelui praznic al Învierii care reprezintă pentru noi toţi descoperirea „vieţii de veci care era la Tatăl şi s-a arătat nouă”, cum mărturiseşte Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan.

„De aceea, Fiul lui Dumnezeu a şi coborât la noi, pentru a ne dărui slava vieţii desăvârşite, a învierii, pentru a ne izbăvi din păcat şi moarte, prin puterea învierii. Cel Unul-Născut din Tatăl ca Dumnezeu s-a făcut acum şi Cel Întâi născut din morţi, ca Om, şi aşa ne descoperă învierea, iar prin Înviere ne oferă o nouă slavă, o nouă creaţie, un nou dar dumnezeiesc: darul vieţii de veci. Pentru care fapt, Biserica şi preamăreşte această zi a Învierii, ca o aleasă şi sfântă zi, cea dintâi a săptămânii, împărăteasă şi doamnă, praznic al praznicelor şi sărbătoare a sărbătorilor. Iar Sfântul Vasile cel Mare o aseamănă cu ziua cea dintâi a creaţiei, a facerii lumii, în care vede chipul veşniciei, pârga zilelor, pe cea de o vârstă cu lumina, sfânta duminică, aceea pe care Domnul a cinstit-o prin învierea Sa”, a subliniat Preasfințitul Părinte Ambrozie

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a oferit credincioşilor prezenţi Pastorala prilejuită de slăvitul praznic al Învierii Domnului și iconițe.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

Ultimele din categorie